Una dintre surprizele plăcute din curtea echipei fanion a Aradului în prima parte a stagiunii a fost fără îndoială Alexandru Manea. Puternicul fotbalist a profitat de accidentara lui Gligor, cel care în intersezon era consi­derat perechea căpitanului Botiș în centrul defensivei utiste și nu a mai ieșit din echipă doar când a fost accidentat sau suspendat.
„În sfârșit, pe postul meu”
Pe lângă faptul că și-a făcut excelent treaba în apărare, fotbalistul crescut de Atletico a contribuit decisiv și la câștigarea a două partide importante departe de casă. Manea a marcat în U. Cluj – UTA 0-1 și Olimpia Satu Mare – UTA 2-3 și tot el a perforat poarta adversă în meciul de Cupă, cu Metalul Reșița. „Se poate spune că a fost cea mai bună jumătate de an din cariera mea. În Liga a II-a nu mai jucasem până acum pe postul meu de bază, cel de fundaș central, iar asta a contat mult în evoluția mea. Ca și continuitate în jocuri în liga secundă, am mai avut un tur bun la ACU, acum 6 ani, dar atunci evoluam pe banda dreaptă a defensivei, lucru ce nu prea mi-a convenit niciodată. Cel mai bine mă simt în centru, fie că joc fundaș sau mijlocaș. Cât despre goluri, îmi pare bine că am putut să-mi ajut echipa, nimic mai mult”,spune „textilistul”.
„Era bine să încheiem anul odată cu turul”
Exceptând prima etapă, cea de pe teren propriu cu Mediașul, când stafful tehnic al „alb-roșiilor” a optat pentru Filaret lângă Botiș, Manea nu a mai ieșit din echipă până în ultima partidă a turului. Și asta cu toate că pe finalul lunii octombrie Alin Gligor era complet refăcut.„La Tărlungeni nu am putut evolua din pricina unei accidentări, apoi am jucat din nou în următoarele trei partide. Din păcate, două dintre ele, cele de la Mediaș și Mioveni le-am pierdut, un mare rol avându-l factorul oboseală. Pentru noi era bine dacă meciurile oficiale se încheiau odată cu finalul turului, căci, vă spun sincer, cam toți eram cam storși din punct de vedere fizic. E bine, totuși, că am luat și 7 puncte din cele 5 partide din mini-retur, deși în alte condiții sunt sigur că puteam obține și mai mult”, susține utistul, care a pierdut lupta pentru titularizare cu Gligor chiar la ultima partidă a anului. „Cu Olimpia am fost suspendat și chiar am simțit și ceva dureri mai jos de abdomen la acea vreme. La Râmnicu Vâlcea, era normal ca antrenorii să apeleze la Alin, care jucase bine cu Satu Mare și era sută la sută sănătos. Până la urmă, e un lucru pozitiv faptul că antrenorii au mereu de unde alege, sunt sigur că de la primăvară vor juca din nou cei mai în formă dintre noi”, mai crede Alex Manea.
„Foame de performanță ca fotbaliști arădeni”
Referindu-se la parcursul ge­neral al echipei în prima parte a stagiunii, fundașul a subliniat următoarele: „Contează că suntem mulți arădeni la UTA. Poate, dacă majoritatea jucătorilor erau din alte orașe, nu cred că aveam aceleași rezultate. Noi, cunoscând bine orașul și pretențiile suporte­rilor nostri, știm că trebuie să dăm mereu totul din noi mereu. Pe de altă parte, ca fotbaliști arădeni avem și o anumită foame de performanță. Încercăm să ne ridicăm, pe cât posibil, la nivelul celor dinaintea noastră care au adus titluri și cupe în vitrina clubului”.
„Promovarea i-ar ajuta și pe juniorii noștri”
Ce-și dorește Manea pentru anul ce vine? „E simplu, promovarea în Liga 1. Cu două-trei întăriri din rândul fotbaliștilor cu experiență, cred că ne putem bate cu șanse mari la primele locuri. Ar fi un fapt pozitiv și pentru juniorii noștri, care ar căpăta o și mai mare încredere în forțele lor. Apoi, pe plan personal, vreau să fiu sănătos, ceea ce le doresc tuturor arădenilor și suporterilor noștri”, a încheiat fundașul de 25 de ani.

Recomandările redacției