Manifest pentru ieşirea Germaniei din UE

0
503

 

Partidul de extremă-dreapta Alternative pentru Germania (AfD) a criticat membrii „privilegiaţi” ai Parlamentului European chiar în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare. Germania va trebui să părăsească UE dacă blocul european nu va fi reformat, se arată în manifestul partidului, citat de Deutsche Welle şi preluat de Mediafax.

Membrii radicali ai partidului au cerut la convenţia din landul Saxonia ca în manifestul grupării pentru alegerile europarlamentare să fie inclusă şi o cerere ca Berlinul să părăsească UE în următorii cinci ani dacă blocul european nu se va reforma, punct de vedere cu care nu sunt de acord liderii partidului Alexander Gauland şi Jorg Meuthen.

Versiunea finală a manifestului aprobat duminică seara include ameninţarea unui „Dexit” (ieşirea Germaniei din UE) însă nu este specificată o perioadă anume. Deşi a recunoscut că UE este „bolnavă”, Gauland a declarat că partidul trebuie să ia în considerare consecinţele unei părăsiri a blocului european.

„Cine se joacă cu ideea unui Dexit trebuie să se întrebe dacă nu cumva este vorba de o utopie şi ar trebui să fie mai realist”, a afirmat el.

Partidul i-a criticat şi pe cei „751 de membri privilegiaţi” ai Parlamentului European în manifestul său. „Vedem naţiuni care au competenţa exclusivă de a face legi”, se arată în manifest.

AfD a fost înfiinţat în 2013 ca un partid eurosceptic cu scopul de a scoate Germania din zona euro. Însă de atunci a fost preluat de membri islamofobi şi anti-imigranţi şi a crescut în popularitate, devenind cel mai mare partid din opoziţie în Parlamentul german.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.