Maraton de… kaiac-canoe desfășurat la Păuliș

0
125

maraton kaiacUn eveniment cu totul, original a avut loc sâmbăta trecută la Păuliș. Este vorba de un concurs de kaiac-canoe, cu caracterul de maraton. Scopul acestui concurs inedit a fost acela de a promova sportul de apă, competiția fiind la a II-a ediție. Originalul eveniment sportiv s-a desfășurat cu sprijinul substanțial al Primăriei Arad, al Primăriei Păuliș dar și a sponsorizărilor unor firme.
Datele acțiunii ni le-au prezentat organizatorii: „au fost 137 sportivi participanti, tineri şi tinere atât din categorie profesionişti cât şi amatori. S-a dorit și prin acestă ediție să se promoveze cât mai mult acest sport, pentru ca într-un viitor cât mai apropiat să devină un sport de masă.
Un număr de 35 persoane au fost implicate in echipa de organizare, pentru proba «Profi 50 km» pe distanța Lipova-Păuliș-Arad. Sportivii care au participat fac parte din cluburi sportive din Timișoara, Oradea, Arad, București dar și țări precum Germania și Ungaria. Pentru proba Open Amatori 35 km pe distanța Păuliș-Arad, sportivii au fost din Arad, Timișoara, Oradea, Satu-Mare, București.
Ca rezultate, cel mai bun timp pe distanța de 50 km, Lipova-Păuliș-Arad, a fost de 3 h 6 min 54 sec; iar cel mai bun timp pe distanța de 35 km: Păuliș-Arad a fost de 2h 48 min 15 sec“.
Ar mai fi de adăugat că organizatorul manifestării sportive a fost „Clubul Asociația West Sport Arad“ – președinte fiind Reinhardt West iar vicepreședinte Călin Nica. Pentru sprijinul acordat de autorități aceștia doresc să le aducă mulțumiri.
„Adresăm multe mulțumiri domului Primar Nicoară Petru și Primăriei Păuliș pentru susținerea acordată. Sperăm ca an de an acest Maraton să devină din ce în ce mai elaborat și prezent în programul de agrement al sportivilor din țară și străi­nătate. Se cuvin mulţumiri și Primăriei Municipiului Arad și Primăriei Orașului Lipova și firmele care au fost alături de noi cu sponsorizarea“ au apreciat organizatorii, la finalul ineditei competiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.