Melomanii protestează: două femei au împărţit, la ultimul spectacol, steguleţe, cerând să plece Văcean

0
107

vacean

Alin Văcean a reuşit să stârnească reacţii potrivnice din partea sindicaliştilor de la Filarmonică, din partea unora dintre colaboratorii instituţiei pe care o conduce, din partea autorităţilor locale şi mai nou, din partea… spectatorilor. La ultimul concert al Filarmonicii, care s-a desfăşurat, duminică seara, pe ştrand, două spectatoare au împărţit, înainte ca artiştii să urce pe scenă, steguleţe, pe care scria „Vrem Filarmonică în Arad! Să plece Văcean!” Una dintre cele două spectatoare ne povesteşte că a avut un schimb de replici cu fratele managerului, după care a venit un echipaj de poliţie, care le-a ridicat de pe scaune în timpul spectacolului pentru a lămuri cele întâmplate. Asta, în condiţiile în care, managerul, fratele său sau unul dintre apropiaţii acestora a sunat la 112. „Am împărţit cam o sută de steguleţe cu mesajul «Vrem Filarmonică în Arad! Să plece Văcean!» Ţin să vă spun că nu le-am dat decât celor care doreau să le ia. Au fost vreo doi-trei spectatori care m-au refuzat pe mine şi doi-trei care au refuzat să ia steguleţ de la cealaltă persoană. Fratele lui Văcean a venit la mine şi mi-a spus că o să cheme poliţia şi voi da toată pensia pe amendă. Am avut noroc că printre poliţişti sunt oameni cu bun-simţ. Ne-au luat actele, m-au întrebat ce s-a întâmplat, le-am relatat ce aveam de relatat, apoi le-am spus că am venit pentru spectacol şi am fost lăsată să mă întorc la locul meu, ne-a declarat Rozalia Pota, cea care avut iniţiativa acestui protest inedit. Femeia ne-a mai spus că  merge la spectacolele Filarmonicii de 40 de ani, fiind melomană încă de pe când se afla pe băncile liceului. „Vreau să vă mai spun că mă deranjează că domnul manager Alin Văcean nu a avut curajul să vină el la mine, să mă întrebe de ce fac ceea ce am făcut, nu să vină fratele lui. Văd că nu vrea să înţeleagă că lumea nu-l mai vrea. Acum, se pare că şi primarul Falcă regretă numirea făcută”, ne-a mai spus Rozalia Pota.

„Un gest incalificabil”

Trebuie spus că în momentul în care cele două protestatare au fost luate la întrebări de poliţişti, membrii corului au mers să fie alături de ele. „Când a venit Poliţia, orchestra era pe scenă. Colegii din cor s-au adunat acolo grămadă. Am văzut doi poliţişti luând două doamne din public, pe care le-au dus lângă scenă. De la colegi am auzit că domnul manager sau fratele doumnului manager a chemat Poliţia. Gestul celui care a făcut acest lucru este, în opinia mea, incalificabil. Acum s-a ajuns să se agreseze şi publicul. Cum rămâne cu libertatea de exprimare a oamenilor?”, se întreabă Tiberiu Varyaş, vicepreşedintele Sindicatului Artiştilor Interpreţi din cadrul Filarmonicii de Stat Arad.

În încheiere trebuie spus că poliţiştii care au „investigat” cazul şi-au dat seama că nu a fost încălcată legea, astfel încât, conform reprezentanţiilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, nu au aplicat niciun fel de sancţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.