După Slujba de Te-Deum săvârșită în biserica Parohiei Ortodoxe Aradul Nou de cei trei preoți slujitori, în frunte cu pr. paroh Teodor Faur, a devenit deja o tradiție, ca de Ziua Micii Uniri din 24 ianuarie, copiii din Corul „Sfințișorii” al Parohiei, să serbeze, pentru al treilea an consecutiv, într-un mod inedit, acest eveniment. Copiii au avut bucuria ca să se întâlnească pe Patinoarul din Arad pentru a participa la ora de cateheză, de data aceasta, lecția având și culoare istorică, patriotică, totul pe fondul promovării sănătății prin mișcare.
„Razele soarelui ne-au înveselit, drapelul țării ne-a făcut să ne simțim mândri, Hora Unirii cântată și jucată de noi a îndemnat pe toți cei prezenți pe patinoar să mediteze (pozeze) mai mult asupra evenimentului național, patinele alunecau prea ușor, ciocolata caldă ne-a încălzit, mirosul de cozonaci ne-a întărit, jocul și voia bună ne-au umplut sufletul de bucurie, astfel încât toți am mulțumit lui Dumnezeu pentru minunata țară în care ne-am născut!” – mențio­nează pr. cons. Gabriel Mariș – coordonatorul activităților cu copiii din pa­rohie.
Copiii au recapitulat esența acestei zile importante: Unirea Principatelor Române, cunoscută  ca Mica Unire, a avut loc  la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea sta­te­lor Moldova și Țara Ro­mâ­nească sub numele Prin­- cipatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de persona­litatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie1859 în Țara Românească.
De menționat că activitatea de la patinoar a fost susținută prin purtarea de grijă a Asociației Ortodoxe Sf. Mare Mc. Gheorghe – Aradul Nou.
(C.P.)

Recomandările redacției