Marea acțiune de ecologizare – „Let`s Do It, România!“ s-a desfășurat sâmbătă, 24 septembrie, iar voluntarii arădeni implicați – 5.042 la număr, au fost printre cei mai activi din țară. S-au strâns peste 6.200 de saci.
Încă de la primele ore ale dimineţii, sute de voluntari au venit la punctele de înregistrare, iar acţiunea s-a încheiat în jurul orei 15:00, când partenerii de la salubritate au început colectarea sacilor.
În topul județelor cu cei mai activi voluntari se găsesc Botoșani – 16.000 voluntari,  Maramureș – 12.000 voluntari, Vas- lui – 11.500 voluntari și Gorj, 10.140 de voluntari.
În Judeţul Arad, cei  5.042 de voluntari au reprezentat 3.533 de elevi şi profesori, peste 1.300 de persoane şi angajaţi înscrisi pe liste şi peste 200 de voluntari din diverse ONG-uri. Municipiul Arad a participat cu 904 voluntari care au colectat peste 1.300 de saci. Cei mai mulţi voluntari a înscris Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn Arad, 89 de elevi şi profesori iar cei mai harnici voluntari au fost cei care au acţionat în zona de vest al municipiului, la capătul Străzii Lungi cu peste patru saci de gunoi  pentru fiecare voluntar. Din judeţ s-au înscris în proiect şase oraşe şi 49 de comune. Cei mai mulţi voluntari a mobilizat Primăria Pecica, 280 iar din zona rurală comuna Frumuşeni cu 220 de voluntari. Cei mai mulţi saci au strâns voluntarii din Socodor, 250 de saci – cinci saci de voluntar.
Deşeurile colectate de către voluntari au fost deşeuri precum: PET-uri, sticlă, doze de aluminiu, veselă de plastic, materiale textile, îmbrăcăminte și încălțăminte, dar şi deşeuri electronice. O problemă des întâlnită de voluntari au fost cadavrele de animale (câini, pisici, păsări, cai) aruncate în ape, păduri și pe marginea drumului.
Participanţii la „Let`s Do It!“  provin din medii variate şi au vârste şi ocupaţii diferite. Printre voluntari se numără elevi, care au venit împreună cu profesorii şi şcoala, angajaţi din companii din diverse domenii, familii, persoane cu dizabilităţi şi chiar deţinuţi, care realizează astfel muncă în folosul comunităţii. Dacă cel mai tânăr voluntar are doar trei ani, a venit însoţit de părinţi şi învaţă să respecte natura, cel mai vârstnic voluntar are 80 de ani şi i-a impresionat pe cei din jur prin implicare şi dedicare.
Primele estimări arată că, peste 136.000 voluntari au strâns peste 168. 000 de saci cu deşeuri în Ziua de Curăţenie Naţională „Let`s Do It, România!”. Organizată pentru cel de-al cincilea an, acţiunea a devenit o tradiţie pentru români, care aleg să-şi ofere timpul şi energia pentru o cauză în care cred cu tărie.

Recomandările redacției