Ministerul Culturii nu a impus amplasamentul Monumentului Marii Uniri

0
126

Pe fondul controverselor existente la nivel local pe marginea stabilirii amplasamentului pentru Monumentul Marii Uniri din municipiul Arad, Departamentul CENTENAR din cadrul Guvernului României solicită conducerii Primăriei Municipiului Arad să confirme buna credință exprimată  cu prilejul întâlnirii de lucru din data de 25 iulie 2017 și să acționeze cu celeritate în vederea îndeplinirii obligațiilor care sunt în sarcina administrației locale, respectiv stabilirea locației monumentului și validarea acesteia de către Consiliul Local.
„În acest context, conducerea Departamentului Centenar consideră neinspirată întârzierea amplasării monumentului, care este deja realizat. Cât privește pozițiile exprimate public de către oficiali din cadrul Primăriei Municipiului Arad, care plasează Ministerului Culturii și Identității Naționale responsabilitatea cu privire la o eventuală schimbare a amplasamentului acestui mo­nument, ele contravin atât recentelor discuții purtate de către reprezentanții Ministerului și cei ai Primăriei Municipiului Arad, în prezența secretarului de stat Cristian Ioan Videscu, coordonatorul Departamentului Cen­tenar, cât și corespondenței oficiale dintre cele două instituții.
Prin adresa transmisă Pri­măriei Arad de către ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, nu este impus de la nivel central locul de amplasare a monumentului. Documentul invocat re­prezintă un apel firesc și ne­- ce­sar al Ministerului Culturii și Identității Naționale cu privire la stabilirea și  comunicarea, de urgență, a unui amplasament – oricare ar fi acesta – asumat prin vot de Consiliul Local al Munici­piului Arad. Departamentul Centenar susține acest apel pe care îl adresează în mod public consilierilor din Consiliul Local al Municipiului Arad și, pentru infor­marea lor corectă, cetățenilor Aradului, ale căror așteptări privind Centenarul Marii Uniri sunt, pe bună dreptate, foarte mari“, se spune în comunicatul transmis de către Departamentul Centenar.
(G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.