Ministrul Educaţiei evidenţiază managementul excelent al Inspectoratului Şcolar Judeţean

0
56

învăţămîntAflat în vizită în judeţele Timiş şi Arad, ministrul Educaţiei Naţionale Sorin Mihai Cîmpeanu a susţinut vineri, 13 februarie, o conferinţă de presă în Arad, ocazie cu care a făcut cunoscute constatări făcute în unităţile de învăţământ vizitate şi în discuţiile purtate, şi a răspuns la întrebările jurnaliştilor arădeni.
„Din cele văzute şi discutate, remarc în mod deosebit implicarea fără rezerve în procesul edu­cativ a tuturor factorilor: cadre didactice, sindicate, elevi, părinţi. Este clar că eficientizarea fenomenului educaţional nu este posibilă fără implicarea tuturor beneficiarilor, de la elevi şi părinţi până la cadre didactice, sindicate, structuri organizatorice şi administrative locale şi minister de resort”, a spus Sorin Mihai Cîmpeanu.
Ministrul a reiterat necesitatea stringentă a reluării învăţământului profesional, remarcând că acesta necesită un parteneriat temeinic între sistemul de învăţământ şi mediul economic.
Sorin Mihai Cîmpeanu a spus şi că se aşteaptă o nouă Lege a Educaţiei Naţionale, lege care necesită o dezbatere publică amplă, dat fiind că actul normativ trebuie să asigure în egală măsură predictibilitatea direcţiilor de dezvoltare a segmentelor edu­caţionale şi stabilitatea sistemului în ansamblu.
Printre problemele discutate cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi cu factori de răspundere în domeniu, ministru a enumerat finalizarea lucrărilor de construire a noului sediu al ISJ, iar ca problemă majoră identificată pe cea a numărului mare de şcoli care funcţionează fără a avea autorizaţiile sanitare corespunzătoare sau fără să fie constituite ca personalităţi juridice, acestea fiind însă probleme la nivel naţional şi care necesită o abordare de ansamblu.
Ca notă generală în privinţa vizitei la Arad, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a concluzionat că Inspectoratul Şcolar Judeţean dispune de un aparat managerial excelent, cu rezultate meritorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.