spitalPrin Ordinul ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad este în continuare clasificat ca unitate sanitară de categoria a II-a. „De la preluare, Consiliul Judeţean Arad a alocat surse importante pentru obiective de investiţii în vederea bunei desfăşurări a activităţii medicale. Menţi- nerea gradului II de clasificare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă reprezintă o recunoaştere a eforturilor depuse de Consiliul Judeţean Arad în procesul de modernizare a spitalului, prin investiţiile demarate, cât şi prin achiziţionarea de aparatură medicală, astfel încât cetăţenii judeţului să beneficieze de un act medical cât mai bun”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Încă de la preluarea în administrare a spitalului, Consiliul Judeţean Arad a investit în domeniul medical aproximativ şapte milioane de euro. Proiectul de modernizare a Spitalului Clinic Ju­deţean de Urgenţă continuă şi în acest an, printre obiectivele de investiţii figurând continuarea lucrărilor de extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe UPU – SMURD, sistema­tizarea circulaţiei în incinta spitalului, pentru a facilita accesul ambulanţelor, continuarea lucrărilor de construcţie a secţiei TBC. La acest ultim obiectiv, valoarea totală a contractului este de peste 10,2 milioane de lei, din care aproximativ două milioane de lei au fost alocaţi deja de Consiliul Judeţean încă din anul 2012.
O altă investiţie importantă ce se va concretiza în acest an prevede realizarea unui pavilion administrativ la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. „Toate aceste eforturi financiare şi umane au dus la reconfirmarea clasificării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ca şi unitate de categoria a II-a.”, a completat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Clasificarea în cea de-a II-a clasă de competenţă era gradul maxim pe care Spitalul Judeţean din Arad putea să îl obţină, în gradul I intrând doar spitalele din centrele universitare mari. În plus, fără asumarea Consiliului Judeţean, spitalul nu întrunea decât condiţiile pentru cea de-a III-a clasificare, ceea ce presupunea în mod automat o finanţare mult mai slabă.
Păstrarea spitalului în gradul II de competenţă înseamnă foarte mult pentru sistemul sanitar arădean. Secţiile care aduc cei mai mulţi pacienţi din alte judeţe, lucru esenţial pentru Spitalul Judeţean în vederea păstrării gradului II de competenţă şi pe viitor, sunt, în principal, Pediatria, Urologia, Cardiologia, Chirurgia – în special cazurile provenite din accidentele rutiere.

Recomandările redacției