Misiuni pentru soluţionarea situaţiilor de urgenţă

0
99

isu

Reprezentanţii ISUJ Arad au acţionat în mai multe misiuni de incendiu, prevenire ale unor potenţiale situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi altele,  astfel că au reuşit să intervină în cazul mai multor accidente. Cel mai periculos incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit în localitatea Chişineu Criş, însă a fost lichidat în mai puţin de o oră.

În acest weekend, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad au executat un număr de 45 misiuni.

„S-a acţionat pentru stingerea a şapte incendii, o misiune de căutare victimă posibil înecată, o misiune extragere cadavru, trei misiuni de  asigurare a unor evenimente publice de amploare în vederea prevenirii unor potentiale situaţii de urgenţă si 34 de misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Din cele şapte incendii produse pe raza judeţului Arad în acest weekend, şase au fost „arderi necontrolate” sau cum sunt cunoscute de publicul larg, incendii de vegetaţie uscată. Cel mai periculos dintre acestea a fost cel din 13 iunie, din localitate Chişineu Criş, unde datorită faptului că acesta se manifesta în apropierea unui imobil de locuit, favorizat de vântul puternic exista posibilitatea de extindere la acest imobil. A intervenit Garda de intervenţie nr.doi Chişineu Criş cu un echipaj şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi a reuşit limitarea şi lichidarea incendiului după aproximativ 45 de minute de intervenţie fără ca acesta să se propage la casă.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.