Mobilizare de forțe și mijloace în teren: incendiu puternic izbucnit la o fabrică

0
345

Bineînțeles, este vorba despre scenariul unui exercițiu. „Când nu intervenim, ne pregătim pentru a deveni tot mai buni, cei mai buni”, acesta este sloganul celor de la ISU, care în aceste momente desfășoară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Feroneria Arad.

Această mobilizare este organizată de către Serviciul de Pregătire pentru Intervenţie şi Reziliența Comunităţilor din cadrul ISU ARAD cu ajutorul Detaşamentului de Pompieri Arad, Detaşamentul de Pompieri Ineu din cadrul ISU ARAD cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad și Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad.

Exerciţiul a testat capacitatea de conducere, cooedonare şi cooperare a  forţelor din teren şi modul de intervenţie a subunităţilor ISU Arad.

Totodată s-a verificat și modul de acțiune a personalului operatorului  economic până la sosirea forțelor specializate.

Scenariul a presupus un incendiu în interiorul fabricii, intervenția specializată CBRN, datorită prezenţei substanţelor periculoase, evacuarea victimelor, măsuri de protecţie, stingerea incendiului.

Forțele participante au fost: ISU ARAD, trei autospeciale de stingere, două SMURD, o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime, o autospecială CBRN, o autospecială grupa operativă, patru ofiţeri şi 20 subofiţeri. De la  IJJ Arad, au participat: doi ofiţeri şi opt subofiţeri, și Serviciul Județean de Ambulanță Arad, cu o ambulanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.