Vizitatorii Website-ului www.taraluiandrei.ro, pot vota Proiectele expuse pe Website numai în perioada 22 aprilie – 15 mai 2014, ora 12.00.
Proiectul propus de Condor Club Arad este la adresa: http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-ecoturism-montan-id-1125-cmsid-65#featured-tab1
Proiectul “Ecoturism montan” este la domeniul dezvoltare comunitară.
Scopul proiectului este de a genera oportunităţi pentru dezvoltarea comunităţilor din vestul Munţilor Zarand. Aceste oportunităţi permit dezvoltarea activităţilor turistice, care pot fi implementate de locuitori din cele 6 teritorii administrative: Târnova, Şiria, Covăsâţ, Ghioroc, Păuliş şi Lipova.
In acest sens sunt două obiective principale:
O1. Realizarea unui document strategic util dezvoltării turistice a comunităţilor din zona montană arădeană în 7 luni
O2. Realizarea unei infrastructuri ecoturistice în vestul Munţilor Zarand în 8 luni
Proiectul “Ecoturism montan” cuprinde două activităţi principale: A1 – crearea unei strategii de dezvoltare a turismului montan arădean, care să devină document al administraţiei publice judeţene, document care să fie implementat la nivel teritorial; A2 – amenajarea infrastructurii ecoturistice pentru dezvoltarea drumeţiei şi a cicloturismului în partea de vest a Munţilor Zarand.
A1. Elaborarea strategiei de dezvoltare a turismului montan arădean presupune formarea unei echipe de lucru în a cărei componenţă sunt reprezentanţii diferitelor instituţii şi asociaţii care acţionează în spaţiul montan arădean: administraţii publice locale, Centrul Cultural Judeţean Arad, Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Arad, asociaţii ale turiştilor, cicloturiştilor, vânătorilor şi pescarilor, motocicliştilor etc. Acest grup de lucru va identifica şi contura elementul de interes comun, care să permită fiecăruia să se dezvolte, dar fără a afecta activitatea celorlalţi. Astfel, sunt înlăturate animozităţile dintre grupuri ceea ce permite o conlucrare, respect şi toleranţă, principii şi valori ce permit dezvoltarea turismului. Documentul este distribuit în toate comunele montane arădene.
A2. Prin amenajarea infrastructurii ecoturistice înţelegem remarcarea celor 16 trasee turistice existente în vestul Munţilor Zarand (cu o lungime totală de cca 190 km), amplasarea panourilor informative şi indicatoare, amenajarea locurilor de popas şi a izvoarelor, dezvoltarea site-ului Serviciului Salvamont Arad, tipărirea unor hărţi turistice, respectiv derularea unui curs de prim ajutor pentru 25 de promotori ai turismului montan. De asemenea, împreună cu reprezentanţii celor 6 teritorii administrative din vestul Munţilor Zarand, se va realiza o strategie de dezvoltare turistică.
Un vizitator are la dispoziţie 3 voturi şi poate vota câte un singur Proiect din fiecare domeniu de interes al Organizatorului şi anume: dezvoltare comunitară, educaţie şi mediu, astfel:
a) După accesarea Website-ului, secțiunea Idei din Țara lui Andrei, Votează, vizitatorului i se va cere să parcurgă paşii necesari pentru crearea unui cont pe platforma Website-lui, prin completarea unui formular de înscriere.
b) După ce vizitatorul va completa formularul de înscriere menţionat mai sus, va primi, prin SMS, un cod de activare a contului.
c) Dupa recepţionarea SMS–lui, vizitatorul poate vota Proiectul preferat pe Website, prin introducerea codului primit din partea Organizatorului în spaţiul special demarcat în cadrul Secțiunii Votează.

Parcurgerea tuturor paşilor de mai sus este necesară pentru vizitatorii care nu au creat un cont pe website-ul Ţara lui Andrei în prealabil. În cazul celor care au deja un cont pe Website nu va mai fi nevoie de crearea unui cont nou. În cazul în care vizitatorul nu respectă toți pașii de mai sus, votul sau nu va fi atribuit Proiectului pe care a dorit să îl voteze.

Vă mulţumim pentru sprijinul şi încrederea acordată.

Coordonator proiect preşedinte CCA
Tcaci Andrei Gureanu Dorel

Recomandările redacției