Moşneag: „Reprezentantul PSD Arad, Bociort, dăunează grav sportului arădean”

0
65

Clubul Sportiv Municipal Arad se află în centrul unui  scandal de presă ca urmare a faptului că directorul Vasile Bociort este acuzat că vrea să concedieze prietena unui ziarist incomod, care a scris mai multe materiale critice la adresa sa. Lucian Dănilă, de la Special Arad, a făcut, în ultimele luni mai multe dezvăluiri cu privire la ceea ce se petrece în interiorul clubului.

Primul articol de presă critic la adresa șerfului de la CSM a avut ca temă faptul că acesta a fost numit politic de PSD, dar că este mai mult absent din club. Cu toate acestea a decis să se premieze pentru rezultatele obținute de sportivi. Mai târziu avea să se dovedească că, potrivit Monitorului Oficial, Bociort a sponsorizat PSD Arad cu suma de 13.000 de lei. În continuare, se arată faptul că Sorin Mîneran, campion național de maraton a participat la Campionatele Balcanice de la Podgorica fără antrenor, nefiind sprijinit de nimeni.  Conform Special Arad a ajuns cu câteva ore înaintea concursului, iar la micul dejun i s-au dat ouă cu cârnați, chiar înainte de cursa de 42 de kilometri la care urma să participe. Astfel, la kilometrul 40 a fost oprit de medicii de pe salvare ca urmare a faptului că era deshidratat. Liberalii au sărit în sus la această stare de fapt şi, prin vocea consilierului local, Ovidiu Moşneag au spus: Acest personaj negativ, V. Bociort, ajuns întâmplător, sau nu , să conducă unul dintre cele mai performante cluburi sportive arădene, CSM Arad.

Acesta a fost instalat în funcţia de director al CSM la sfâr itul lunii iulie, fără a susţine concurs pentru ocuparea postului devenit vacant.

Primele semnale negative au venit imediat după instalarea lui dar am considerat că este normal să i se acorde un credit pentru acomodare şi pentru a învăţa ceea ce nu a mai făcut,sau practicat, acesta neavând nicio legătură cu sportul înainte de a sosi la CSM. În nici patru luni însă, acest vremelnic director a reuşit să strice armonia  şi buna colaborare dintre CSM  şi DJTS, dintre CSM  şi Primărie, cât  şi în interiorul clubului, aducând astfel grave prejudicii de imagine instituţiei  şi implicit sportului arădean. Totul   a   culminat   cu   pierderea   unei   sportive   de   excepţie,  Bernadett  Balint,   multiplă campioană naţională, europeană  şi balcanică la tenis de masă. Toate acestea vin în contradicţie totală cu modul în care Primăria Arad a înţeles să susţină sportul arădean prin diverse   finanţări,   iar   în cazul lui Bernadett  chiar   cu   alocarea   unei locuinţe de serviciu. Ca   o   dovadă   în   plus   a   susţinerii   sportului   de   performanţă   de   către   CLM   Arad   este cuprinderea în capitolul 67-01 din bugetul CLM Arad a unor acţiuni sportive ale CSM cum ar fi: Cupa Aradului la înot – Ediţia a III-a – 10.000 lei – Zilele Judoului arădean – Ediţia a III-a – 12.000 lei,  Cupa Aradului Haltere – 25.000 lei, La   niciunul   dintre   aceste   evenimente   sportive,   dăunătorul   V.  Bociort   nu   a   binevoit   să  înştiinţeze sau să invite vreun reprezentant al Primăriei sau al CLM. În consecinţă, solicităm pe această cale conducerii PSD Arad, în speţă deputatului Dorel Căprar, retragerea acestui personaj de la conducerea CSM pentru ca sportul  arădean să mai aibă vreo  şansă într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat – pentru că sunt aproape   sigur că acesta nu are eleganţşi demnitatea unui conducător de club ca atunci când se vede depăşit de situaţie să demisioneze

Fapt este că social -democraţii, prin vocea şefului local , Dorel Căprar nu şi-l asumă pe Bociort ca fiind numit politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.