În ultimii ani administraţia din Bata a făcut eforturi deosebite pentru a atrage atenţia lumii atât asupra splendidului cadru natural cât şi asupra deosebitului potenţial economic al zonei. Eforturile au dat roadele care se știu și numărul locurilor de muncă a crescut constant, chiar dacă nu în ritmul și volumul pe care l-au dorit toți cei interesați.
Una din investițiile de acest gen de care am vorbit în urmă cu mai bine de doi ani este pe cale de a se realiza. Este vorba de o investiție făcută în principal de Michael Eduard Stârcea, moştenitorul Domeniului Mocioni și anume o fabrică de prelucrare a lemnului ce se extrage din pădurile de la Bata, din suprafețele retrocedate ce sunt de 7.000 ha.
Astfel, după cum ne preciza edilul bătan Ion Micurescu „investitorii do­resc să realizeze o fabrică prin a cărei dare în folosință să se ajungă la situația în care, în afara lemnului de foc, nici o altă cantitate de lemn provenit din pădurile bătane să nu mai părăsească zona fără să nu fie prelucrat în diferite obiecte de mobilier ori accesorii, căpătând astfel o valoare adăugată mare. Se știe că Michael Eduard Stârcea a moștenit 7.000 ha, ca urmaș al familiei Mocioni și dorește, ca prin această investiție – prin care se vor înființa câteva zeci de noi locuri de muncă – să returneze ceva locuitorilor acestei zone“.
De asemenea, se va realiza un țarc de vânătoare privat, populat cu mistreți, de circa 250 ha, ce va completa ansamblul turistic demarat prin construcția pensiunii de lux „Casa Bata“, în urmă cu trei ani. În total, prin aceste investiții se vor înființa circa 70 de noi locuri de muncă în comună.
„Pentru o comunitate ca a noastră reprezintă mult și având în ve­dere contextul, nu pot să nu respect și să nu apreciez astfel de inițiative deosebite. Efectul acestor investiții – și nu putem să nu amintim aici și Cariera Diabas, plantația de plopi energetici și în curând și cea de sălcii energetice – este că în ultimii ani vârsta medie a populației comunei a scăzut. Dacă la venirea mea aici puteam vorbi de o populație îmbătrânită, în ultimii ani numărul tinerilor care s-au întors și care au încercat să-și întemeieze o afacere aici a început încet-încet să crească și procesul continuă“ – a mai spus Ion Micurescu.
Revenind la Fabrica de prelucare a lemnului, trebuie spus că deja s-au construit două hale de producție ce vor fi dotate în curând cu utilaje speciale de prelucare a lemnului și se speră ca până în vară această fabrică să înceapă să funcționeze.
Pe lângă noile locuri de muncă pentru localnici, această nouă dublă  investiţie va aduce și încasări substanţiale la bugetul local, ceea ce va permite un alt ritm lucrărilor de modernizare din comună.

  • A.Pop spune:

    As fi curios daca in „Glasul Aradului” s-ar publica date privind evolutia postdecembrista a suprafetelor de padure. Multe „investitii” au drept scop defrisarea salbatica a cestora, sub ochii ingaduitori ai legii / autoritatilor responsabile.

  • Papuc Ioan spune:

    Felicitari pentru toate aceste realizari !!!!Un adevarat primar

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției