Multe probleme, puține sesizări

0
299

Suntem conștienți că în tot județul există probleme peste probleme ce afectează mediul înconjurător dar și pe noi ca și cetățeni.
Agenția pentru Protecția Mediului ne oferă posibilitatea de a reclama acest fel de situații neplăcute, însă doar 26 de petiții au fost înregistate în anul 2018 în județul Arad.
Numărul este unul extrem de redus, având în vedere multitudinea nemulțumirilor oamenilor.

Principalele probleme sesizate au fost: poluarea fonică, poluarea olfactivă provenită din desfășurarea activităților industriale, poluarea provenită din activitatea de creștere a animalelor, precum și execuția lucrărilor fără aviz de mediu, depozitarea necontrolată a deșeurilor dar și alte probleme.

Din numărul total al petițiilor din anul trecut, toate 26 au fost soluționate în termen legal.
Persoanele fizice au fost cele mai active, acestea transmițând 23 din petiții, alte trei fiind trimise de către persoane juridice.
Dintre toate sesizările, 17 au fost redirecționate către alte instituții, iar nouă au fost petițiile de competența APM Arad.

„Pentru toate sesizările (exceptând cele anonime), au fost formulate răspunsuri în scris în condițiile și la termenele prevăzute de lege.
Cetățenii și-au exprimat dreptul de petiționare, fără a fi restricționați, beneficiind din partea APM Arad prin Compartimentul RPTI, de întrumare și sprijin în măsura competențelor legale”, a declarat directorul executiv APM Dana Dănoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.