Nicio șansă într-o formulă decimată: Metaloglobus – UTA 3-0

0
87

Nu mai puțin de 9 jucători cu pretenții de titulari nu a putut utiliza „Bătrâna Doamnă” din primul minut contra celor de la Metaloglobus, formație ahtiată după punctele care să-i permită să joace și din vară în eșalonul secund. Șeroni, Copaci, Manea, El Hasni, Stahl, Coulibaly, Miculescu, Matei și Kanda au fost absențele arădenilor, cu mențiunea că acesta din urmă a întrat – totuși – în luptă deși acuza dureri la gleznă. Însă, cu un prim „unsprezece” în care și-au găsit loc nu mai puțin de șase fotbaliști Under 22, între care Ionuț Gavriă a fost la debutul în tricoul echipei mari, UTA a fost victimă sigură în fața unei formații mult mai experimentată și mai motivată.
Și, totuși, arădenii au început curajos, iar David Popa finalizează doar în portar o pasă perpendicular a lui Rus. Apoi, Melinte l-a încercat cu un șut de la 40 de metri pe Geantă, care – însă – a respins de sub transversală. Însă, după primul sfert de oră, gazdele au preluat frâiele jocului, iar ocazia lui Cl. Herea a prevestit deschiderea tabelei.
A fost 1-0 în minutul 23, atunci când Ghenovici a executat perfect o lovitură liberă de la marginea careului, după un henț făcut de portarul Orlic. După 50 de secunde, scorul avea să se modifice din nou în favoarea bucureștenilor. Iuga a pierdut un balon din postură de ultim apărător, iar Ovidiu Herea nu putea rata din poziție de unu la unu cu Orlic. La adăpostul dublului avantaj, Metaloglobus s-a mulțumit să controleze tactic partida, fără a risca prea mult în apărare.
Singura situație importantă de gol a utiștilor s-a născut în debutul părții secunde, atunci când Ciucur a centrat în careu, Rus a luftat, iar D. Popa a trimis pe lângă poartă. În schimb, amfitrionii au mai avut ceva situații prin Vîlceanu și Ghenovici, iar cu 13 minute înainte de final au și tras concluzia confruntării cu golul de 3-0. De data aceasta Melinte a pasat destul de încet „acasă”, Orlic a alunecat, iar Cl. Herea a mulțumit și a trimis în poarta goală. Arădenii au căutat măcar golul de onoare, dar șuturile de la distanță ale lui Kanda și Neagu au fost modeste.
Așadar, UTA bifează cel de-al 12-lea insucces stagional și rămâne pe locul 8, la cota 42 de puncte, înainte de vizita echipei de pe locul 2, Chindia Târgoviște. Partida de pe „Motorul” e programată sâmbătă, de la ora 13.
Formații:
Metaloglobus: R. Geantă -Tomozei, Fl. Plămadă, Caramalău, Negotei (77 Riza) – A. Lungu, M. Sota (58 Ionescu) – O. Herea, Ghenovici (81 Potecea), Vîlceanu – Cl. Herea.
UTA: Orlic – Ivan, R. Iuga, Melinte, I. Gavrilă – I. Neagu, Hrezdac – Ciucur (77 Oroian), Isac (58 Kanda), C. Rus – D. Popa (68 Costin). Au rămas pe bancă: Bodea – Salka
Arbitri: Adrian Illyeș (Ploiești) – Cristian Daniel Ilinca (Craiova), Ștefan Dumitrache (Prahova). Rezervă: Octavian Ciucanu (Brașov).
Observatori: Ștefan Constantin (București), Adrian Petre (Buzău).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.