Nicio soluţie pentru CET, după întâlnirea dintre Falcă și Dâncu

0
110

Primarul Gheorghe Falcă s-a întâlnit cu vicepremierul Vasile Dâncu, pentru a discuta despre deblocarea finanţării guvernamentale pentru CET. Acesta a acuzat PSD că a făcut ca Aradul să nu primească bani pentru centrală.
Primarul a mai spus că, vicepremierul nu ştia că Aradul a fost vitregit de bani pentru CET. „Am avut o întâlnire cu vicepremierul României, Vasile Dâncu. Dânsul a fost surprins că Aradul nu a primit bani pentru CET, în luna decembrie 2015, aşa cum alte opt oraşe au primit.  În primele şase luni ale anului nu poate să existe rectificare de buget la nivel naţional, de aceea am convenit cu domnul Dâncu să avem o întâlnire cu Ministerul de Finanţe să vedem cum compensăm faptul că Guvernul României, în mandatul domnului Ponta, nu a acordat bani pentru CET Arad. Nici în 2012, nici în 2013. Au fost acordate 7,8 milioane de lei în 2014 şi niciun leu în 2015“, a spus Gheorghe Falcă.
Falcă a spus că, social-democrații arădeni nu au făcut nimic pentru deblocarea fondurilor pentru CET
„Eu cred că cineva de la PSD a intervenit să se oprească finanţarea pentru CET Arad. Lipsa de intervenţie a domnului Căprar şi a oamenilor de la PSD a făcut ca Aradul să nu primească bani pentru CET în timpul guvernării Ponta“, a mai declarat primarul Gheorghe Falcă.
Pe de altă parte, într-un comunicat, deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad, a spus că: „Falcă nu îşi asumă paternitatea dezastrului produs la CET Arad şi repetă obsesiv că guvernele, indiferent de culoarea politică sunt datoare să-i finan­- ţeze experimentele sinistre de la CET, făcute pe spatele arădenilor“.
Acesta a mai spus că lipsa ba­nilor este rezultatul incompetenţei primarului. „Documentele de la Ministerul Finanţelor şi răspunsul oficial de la nivel guvernamental demonstrează că banii pe care îi invocă de mai mult timp ca o datorie a Guvernului faţă de Arad sunt de fapt bani pierduţi din cauza incompetenţei administraţiei pe care o conduce. De 12 ani, primarul Aradului ascunde adevărul cetăţenilor pentru a-şi masca neputinţa şi incompetenţa”, a declarat deputatul Dorel Căprar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.