Expresii de genul „politica-i arta compromisurilor” sau chiar „politica-i curvă” nu fac altceva decât să confirme că în politică cam totul este posibil. Dacă ești om politic, este posibil ca astăzi să fii la cuțite cu un alt politician sau partid, iar mâine să fiți cei mai buni prieteni și aliați, după cum este posibil ca astăzi să fiți aliați de nădejde, care își jură că vor merge împreună indiferent de obstacolele ce vor apărea în cale, iar mâine să vă înjurați ca la ușa cortului și să vă ridicați poalele-n cap, ca niște țațe puse pe ceartă.
Prin București se vorbește că în creuzetele celor care slujesc anumite interese se pun bazele unui nou UNPR.  „Valul de proteste care pun în pericol
Executivul a slăbit coeziunea din interiorul arcului guvernamental. Potrivit unor surse apropiate guvernării, o mișcare de contestare a actualei conduceri PSD-ALDE s-a cristalizat în Parlament și poate duce la pierderea majorității. Motivele pentru care parlamentarii ar întoarce armele sunt diferite: împărțirea puterii în partidele din care fac parte; teama de evoluția politică personală, în perspectiva unui eșec electoral; teama de evoluția juridică personală  în perspectiva unui conflict cu Justiția al Executivului. În zilele următoare se așteap- tă ca nemulțumiții să părăsească PSD sau ALDE și să formeze un grup parlamentar propriu, pe modelul UNPR. La acesta ar urma să se alăture parlamentari care au părăsit PSD înainte de alegeri, intrând în PRU, dar și unii primari de orașe mari, șefi de organizații sau președinți de consilii județene. Cel puțin 14 parlamentari din PSD și ALDE au aderat la mișcarea de desprindere, până acum, iar trei dintre «protestatari» sunt lideri ai PSD”, scrie DCNews. Astfel, deși au câștigat la scor alegerile din 11 decembrie, pesediștii lui Liviu Dragnea
s-ar putea trezi că nu mai au majoritatea necesară în Parlament și că trebuie să treacă în Opoziție, dacă președintele Iohannis găsește suficiente resurse pentru a-și face „guvernul meu”. Pe de altă parte, partide ca PNL și USR, care se credeau la un moment dat pe cai mari, dar electoratul le-a coborât cu picioarele pe pământ, s-ar putea să primească un cadou nesperat, Guvernarea și accesul la resursele țării. Acest lucru nu poate fi însă posibil fără o amplă operațiune de recrutare, din om în om, pe bază de convingeri, pentru că este imposibil ca toți  parlamentarii social-democrați să fi rămas insensibili la ceea ce se petrece în stradă, pe bază de promisiuni, pentru că sunt pesediști nemulțumiți de ceea ce a făcut partidul și Guvernul pentru ei, dar și pe bază de dosare, pentru că nu toți sunt ușă de biserică, iar un dosar vânturat la timp prin fața unui politician poate face minuni.
Că nisipurile politicii sunt foarte mișcătoare o dovedește și tratamentul de care a început să beneficieze premierul Sorin Grindeanu din partea postului România tv, despre care mulți spun că a fost pus de Sebi Ghiță la dispoziția lui Liviu Dragnea, cel care l-a făcut prim-ministru pe fostul președinte al Consiliului Județean Timiș.
Sâmbătă seara, Grindeanu a fost surprins de paparazzi de la Cancan.ro pe când lua cina în compania unui om de afaceri condamnat și a președintelui Consiliului Județean Neamț, implicat recent într-un scandal sexual. Premierul a fost atacat foarte dur de postul lui Ghiță, semn că l-a supărat pe Dragnea. Asta, cu atât mai mult cu cât primarul de la Iași, Mihai Chirca, care este și vicepreședinte al PSD,  omul ce a adus critici extrem de acide la adresa lui Liviu Dragnea, spunea că Grindeanu ar putea reprezenta o soluție pentru a prelua șefia partidului. Iar ieri, ce să vezi, Victor Ponta, ar fi avut o întâlnire de taină cu actualul prim-ministru,  în condițiile în care Ponta nu îl prea vede cu ochi buni pe cel care i-a luat locul la conducerea partidului.
Astfel stând lucrurile, social-democrații nu trebuie să fie atenți, ci extrem de atenți, dacă țin ca programul de guvernare să ajungă să fie pus în practică de la cap la coadă.

Recomandările redacției