Noi dotări pentru Spitalul Județean

0
215

O nouă achiziție necesară a intrat în dotarea Secției Clinice ORL. Asta, în condițiile în care Primăria a achiziționat o lampă scialitică performantă.
Investiția vine la scurt timp după ce municipalitatea a mai investit 60.000 de lei în aparatură medicală, necesară secției. ,,Preocuparea municipalităţii arădene pentru îmbunătăţirea infrastructurii unităţilor spitali­ceşti aflate în subordine a fost concretizată la nivelul anului 2017 printr-o alocare bugetară de aproape două milioane de lei. Mai mult decât atât, în 2018, am alocat finanţării aces­tui domeniu aproape cinci milioane de lei. Prin investiţiile făcute în unităţile spitaliceşti ale oraşului, adminstraţia locală încearcă să creeze cadrul propice asigurării unei asistenţe medicale, la standardele europene”, a declarat primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă.
Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a precizat: „Mulțumim Primăriei Municipiului și Consiliului Județean Arad pentru investițiile realizate în ultima perioadă, pe secțiile din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Aparatura achizi­ționată la ORL este deosebit de importantă atât pentru perso­nalul medical cât și pentru pacienții care sunt tratați în ca- drul secției. Mulțumesc, pentru buna colaborare, domnului dr. Sorin Bașchir, medic șef ORL cât și personalului din cadrul sec­ției, fără de care aceste obiective nu s-ar fi putut concretiza.”
Doctorul Sorin Bașchir, a sus­ținut la rândul său: „Lampa scia­litică este de un real folos în sala de operație iar pentru a completa dotările necesare bunei desfășurări a actului medical, în perioada următoare se va achiziționa și o masă de operație. De asemenea, la finele anului trecut, dotările sec­ției s-au îmbogățit cu un elec­- trocauter cu radiofrecvență de ultimă generație, foarte bun în patologia noastră și o trusă operatorie pentru chirurgie endoscopică nazo-sinusală.”
Valoarea investiției se ridică la 32.000 de lei, iar electrocauterul cu radiofrecvență și trusa operatorie pentru chirurgie endoscopică au costat 60.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.