Nouă migranți ascunși într-un compartiment al unei autoutilitare

0
135

Nu mai puțin de nouă migranți au fost descoperiți la frontieră ascunși într-un compartiment al unei autotutilitare.  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat nouă persoane din Irak care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un spațiu special amenajat în podeaua remorcii unei autoutilitare.

Marți, 26.09.2017, în jurul orei 09.00, la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară Ionuţ M., în vârstă de 28 de ani, conducând o autoutilitară marca Fiat, înmatriculată în Polonia. Acesta era însoţit de un conaţional, Gabriel T., în vârstă de 35 de ani. Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că podeaua remorcii este mult prea înaltă, fapt pentru care au efectuat un control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperit un compartiment special amenajat, improvizat în podea. Drept urmare, s-a procedat la deschiderea spațiului special amenajat, iar în interior au fost descoperiți, ascunşi, opt adulţi şi un minor.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni cu vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen. Cei doi români au declarat că au primit 1.300 de euro pentru a-i transporta pe migranți până în Germania.  „Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe migranţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe şoferul român şi conaţionalul care îl însoţea, pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun„, se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.