Noul primar al comunei Tauț, Florin Lela, s-a înscris în PNL și vrea să ducă mai departe proiectele de dezvoltare

0
92

Alegerile locale din acest an au oferit și câteva surprize în anumite localități din județul Arad. Este și cazul comunei Tauț, unde un candidat independent a reușit să câștige încrederea și votul cetățenilor. Este vorba despre tânărul profesor Florin Lela, care a ales vineri să facă pasul către Partidul Național Liberal. Acesta a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă de către viitorul președinte al Consiliului Județean Arad, prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.
„Avem rezultatele oficiale la nivel de primari și consilieri locali. Lucrăm, de câteva zile, la formarea de majorități în teritoriu, la alegerea noilor viceprimari. Am astăzi ocazia să îl am alături pe noul primar al comunei Tauț, domnul Florin Lela. Acesta și-a câștigat mandatul ca și independent. La Tauț numărul de mandate ale consilierilor, 11 în total, sunt împărțite în felul următor: PNL – 6 mandate, PSD – 4 mandate, respectiv PMP – 1 mandat. Aseară am avut o întâlnire cu fostul primar, domnul Pleș, întâlnire în cadrul căreia acesta și-a anunțat retragerea și  i-a propus noului primar să preia organizația PNL Tauț și să devină președinte în locul dânsului. Este un gest frumos, un gest de apreciat și un gest destul de rar întâlnit în lumea politică. Noi, conducerea județeană a PNL Arad ascultăm ce spun și organizațiile locale, pentru că până la urmă ei știu mai bine ce este mai bun pentru localitățile lor. Am decis astfel să venim să îl și prezentăm pe domnul Lela, care va primi un mandat din partea conducerii pentru a prelua organizația, să-și aleagă un viceprimar și să continuăm proiectele începute de vechea administrație, desigur cu sprijinul Consiliului Județean”, spune Iustin Cionca, prim-vicepreședinte al PNL Arad.
Lela vrea să readucă la viaţă atracţiile turistice
Motivul pentru care Florin Lela a ales să se înscrie în PNL este unul cât se poate de simplu. Acesta spune că alături de echipa liberală, care deține majoritatea în Consiliul Local Tauț și în Consiliul Județean Arad, va reuși să facă lucruri importante pentru comuna pe care o va conduce cel puțin în următorii patru ani.
„Din 2003 activez ca și profesor la mai multe școli, printre care și Școala Gimnazială Tauț. Am hotărât să candidez la Primăria Comunei Tauț deoarece am sim­țit nevoie de implicare, de a ajuta și sprijini oamenii din comună. Avem o comună cu oameni harnici și cu multe atracții turistice, atracții care în ultima vreme nu au fost exploatate atât cât puteau fi. Îmi doresc ca în acest mandat să încercăm să le readucem la viață. Am ales să vin în PNL deoarece am văzut votul cetățenilor pentru Consiliul Local Tauț, unde PNL are majoritate. Am hotărât că aceasta este echipa alături de care trebuie să merg pentru a putea face împreună lucruri bune pentru comună. Nu am făcut politică până acum, anul 2016 fiind primul an în care am decis acest lucru. Deși înainte de campanie am fost curtat de mai multe partide politice, am decis să refuz invitațiile acestora și să candidez independent. Mă bucur că cetățenii m-au ales, le mulțumesc pentru votul lor și sunt convins că împreună cu marea echipă a PNL vom face treabă bună la Tauț”, spune Florin Lela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.