Nu a trecut mult de la anunțarea demiterii și imediata demisie a fostului șef al DSP, Constantin Cătană, că instituția are numit prin ordin al ministrului Sănătăţii, un nou director. Este vorba de Horea Timiş, acesta fiind pus pe funcție pe perioada stării de urgenţă şi a încă 45 de zile după încheierea acesteia. De altfel, am anunțat faptul că acesta ar urma să ajungă la șefia instituției, chiar în articolul referitor la demisia fostului director.

Horea Timiş (42 de ani) va fi șef interimar al Direcției de Sănătate Publică.

Acesta este medic de medicină generală, a mai ocupat funcție de conducere într-un spital și a fost la conducere la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, de unde și este originar. De asemenea, a fost și consilier în Ministerului Sănătăţii, însă în ultima perioadă a fost activ în mediul privat.

Noul șef al Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş susține că, toate anchetele epidemiologice sunt în linie dreaptă la nivelul județului nostru. Directorul DSP estimează că numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 va crește la nivel de Arad, pe fondul intensificării testărilor.

„Toate anchetele epidemiologice demarate sunt la zi, la ultima raportare de astăzi (marți n.r).Am scos medicii de pe partea de frontieră, ori alte chestiuni birocratice și se ocupă acum numai de anchete epidemiologice. Am primit și suport de la medici rezidenți. În prezent creăm o hartă cu posibile focare în Arad. Nu sunt focare foarte mari și pot fi încă controlate. Medicii și funcționarii își fac meseria cu profesionalism, chiar în condiții grele, de mare presiune“.

Direcția și-a mărit personalul zilele trecute, întrucât volumul de muncă este mare. „Am avut o discuție cu domnul Raed Arafat, în videoconferință și am primit un ordin prin care se alocă la noi un epidemiolog. Am primit rezidenți. Avem însă patru experți de la Timișoara și sper că suntem într-o continuă creștere, ca să putem face față cât mai bine“, susține Horea Timiș.

Noul șef a DSP Arad susține că Aradul se va confrunta cu o creștere a numărului de infectări cu COVID-19, pe fondul testărilor. De altfel, este de părere că în următoarele trei săptămâni se va atinge un vârf al pandemiei: „Odată cu creșterea capacității de testare va crește și capacitatea de identificare. Este logic. Evoluția cazurilor este în creștere, după cum sunt estimările și la nivel național. Încă nu am atins vârful. De acum, vom avea două, trei săptămâni «de foc» și ne așteptăm la cea mai intensă activitate. Mare problemă este epuizarea personalului. Rugăm comunitatea să fie alături de noi, de medici, de funcționari. Pentru că trebuie să înțeleagă că la noi nu mai există program de opt ore. Se lucrează aproape tot timpul!“, a conchis Horea Timiș.

Recomandările redacției