O asociație de renume din țară, care se ocupă cu monitorizarea infrastructurii a venit în sprijinul șoferilor, cu o hartă online a drumurilor. Numai bună pentru orientare în funcție de starea infrastructurii.

Mai precis, este vorba de Asociaţia Pro Infrastructura, care a publicat pentru orice persoană interesată, o hartă pe care pot fi observate toate drumurile și starea acestora, din punct de vedere al calității asfaltului. Harta nu cuprinde însă aspecte legate de cât de aglomerate sunt drumurile. Foarte important este că, această hartă este actualizată.
Calitatea drumurilor este marcată cu câte o culoare, de la albastru – care arată că starea drumului este „excelentă“, la verde – pentru drumuri „bune“, la portocaliu, care arată că drumul are o calitate de mijloc, „intermediară“.

Drumurile marcate cu roșu sunt drumuri „foarte rele“, iar culoarea violet semnifică drumuri „oribile“.

Pe harta județului nostru sunt puține drumuri de calitate „excelentă“, și nu foarte multe de calitate bună.

Singurele drumuri cotate cu „excelent“ și marcate cu albastru sunt DN 79 Arad – Oradea, drumul judeţean Arad-Curtici, DN 7 B Arad-Turnu şi DN 79 A Vărşand – Chişineu Criş – Ineu – Gurahonţ. Autostrada este „cel mai bun drum“ care traversează Aradul.
Drumul ce începe la Vladimirescu şi se continuă până la limita cu judeţul Hunedoara este trecut în categoria drumurilor de calitate „intermediară“, și căruia îi corespunde culoarea portocaliu. DN 69 Arad – Timişoara intră la categoria drumurilor de calitate „bună„ – drum verde. De asemenea, DN 7 Arad-Nădlac este marcat cu verde pe hartă, și acesta este cotat ca un drum bun.

În categoria drumurilor de calitate proastă se numără cele care leagă localitățile: Nădab-Seleuş, Măderat-Târnova, Sântana-Pâncota, Bârsa-Hediş și Mişca-Berechiu.
Conform hărții, drumuri pe care se circulă cu mare dificultate sunt cele dintre Buteni şi Chisindia, Târnova-Tauţ-Nadăş, Arad – Variaş – Iratoşu – Dorobanţi – Curtici, Arăneag – Agrişul Mare și Sebiș – Beliu.

Drumurile marcate cu violet, adică „oribile“, sunt mai multe drumuri comunale din județ.

Într-un alt clasament statistic pe țară, din punct de vedere al stării infrastructurii rutiere, la modul general, județul nostru este la mijloc de clasament. Drumurile din județul Bihor sunt mai bune decât cele arădene, în timp ce cele din Caraș – Severin sunt mai proaste.

„Reprezentăm societatea civilă și acționăm pentru a marcate cu portocaliu „calitate intermediară“, roșu, adică drumuri „foarte rele“ și…violet ceea ce semnifică drumuri „oribile“. transparență și promptitudine în dezvoltarea infrastructurii în România. Suntem o asociație de drept privat, fără scop patrimonial, non-profit, non-guvernamentală și apolitică.
Misiunea Asociației Pro Infrastructura este de a susține și promova dezvoltarea infrastructurii ca factor cheie în obținerea prosperității și creșterii sustenabile a României. Organizația este un vehicul de reprezentare a intereselor societății civile, scopul nostru avand un caracter informativ și analitic“, susțin cei de la Pro Infrastructura, pe pagina oficială ce poate fi consultată de oricine este interesat.

De consultat aici:http://proinfrastructura.ro/harta-calitatii-drumurilor.html#map=15/46.358/22.105.

Recomandările redacției