În data de 10 februarie, a avut loc lansarea cărții „Societăți pe acțiuni românești în Austro-Ungaria“, dar și Expoziția „Acțiuni și înscrisuri bancare din Transilvania“. Evenimentul a avut loc în Sala „Ion Mușlea“, a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca. Autorii cărții sunt Alois Weil, Gabriel Căsap și Ion Chirescu, toți trei lucrând la realizarea unei cărți extrem de importante pentru Transilvania cât și pentru întreaga Românie. Exponatele au fost afișate la parterul Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga“. Această expoziție, a fost posibilă prin donația făcută de către Alois Weil, Bibliotecii Centrale Universitare. Donatorul a oferit doar o parte din colecția sa de acțiuni și înscrisuri bancare din Transilvania.

Lansarea cărții a avut loc într-o sală arhiplină, una din personalitățile importante prezente la lansarea cărții fiind nimeni altul decât Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa autorilor cărții și a celor care au participat la realizarea acesteia. Printre cei care au participat la realizarea amplei lucrări editoriale îi putem menționa pe Petre Don (colegul nostru de la Glasul Aradului) și Anna Christine Weil, cei care au revizuit întreaga carte.

Prezenți la eveniment au fost și câțiva doctoranzi arădeni stabiliți de ani de zile în Cluj-Napoca.

Sunt din Arad, dar locuiesc în Cluj de 12 ani. Predau la o școală internațională. Am venit la această lansare de carte pentru că am vrut să îl susțin pe domul Weil. Am discutat cu el foarte mult despre istorie economică, pentru că am un doctorat în istorie economică. M-am bucurat foarte mult că această carte are o asemenea temă și a scos la iveală frumusețea instituțiilor bancare românești“, ne-a declarat Raluca Lenarth (pentru cunoscători, nimeni altcineva decât fiica popularului publicist și scriitor arădean, Baci Toghiere).

După terminarea prezentării, autorii au oferit tuturor doctoranzilor din sală cărți din primul tiraj al lucrării. Din cei trei autori, prezenți au fost doar Gabriel Căsap și Alois Weil, care au semnat autografe pe cărțile oferite doctoranzilor.

Recomandările redacției