O manifestare culturală provocatoare: „Noaptea bibliotecii arădene”

0
229

Prima săptămână a lui Bru­mărel la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” aparține „Nopții bibliotecii arădene”, eveniment care se va desfășura vineri, 5 octombrie, între orele 18,00 și 24,00. Ca de fiecare dată, și pentru acest eveniment Biblioteca Județeană le-a pregătit cititorilor un program deosebit de variat: expoziții și prezentări de carte, lectură, jocuri, ateliere de creație manuală, povești, concerte, proiecții de filme, întâlniri cu personalități literare etc.
În toate secțiile bibliotecii vor avea loc manifestări prilejuite de eveniment.
În secția împrumut carte copii, de la ora 19,00 vor porni jocurile și poveștile pentru cei mici: Nu te supăra frate – cu Maria Truța, și Povești de noapte bună – cu Mihaela Blaga.
În secția împrumut carte adulți se va deschide expoziția de carte Trecute vieți de doamne și domnițe, o expoziție cu surprize pre­gă­tite pentru noii înscriși de biblio­- tecarii Gabriela Bălănean, Andreea Mareș, Oana Ciobăncan, Cornelia Julean, Dana Mâțoc și Gabriel Constantinescu.
La sala de lectură se deschide expoziția Mihail Sebastian și lite­ratura autenticistă din perioada interbelică, deschisă de Darian Pa­raschiv, și, între orele 20,00-22,00, pentru copii, ateliere de creație Hai să ne jucăm cu toamna – cu Irina Șandor și Dana Vladu.
La Sala Astra se va face des­chiderea oficială a Nopții bibliotecii, la ora 18,00, după care programul artistic din lunga noapte culturală va fi deschis cu Alergătorul, un moment teatral realizat de Cristian Mladin, cu text din dramaturgia lui Matei Vișniec. Va urma un concert cameral cu cvartetul Colegiului de Arte Sabin Drăgoi, coordonat de profesoara Grațiala Silindean, intitulat Pe strunele toamnei (ora 18,15), apoi un alt moment de teatru: O creatură fără apărare, din creația lui A.P. Cehov, jucat de Teodora Matea, Adi Mariș și Andrei Petrișor, sub coordonarea actriței Oltea Blaga (ora 18,30).
Filiala Arad a Ligii Scriitorilor Români aruncă mănușa provocării la lectură în bibliotecă de la ora 19,00 până la 22,00 sub genericul Literatură la lumânare. Alături de „ligiști” vor veni autori arădeni apar­ținând mai multor grupări literare, amfitrioană fiind Lucia Bibarț.
De la ora 22,00 se va proiecta filmul documentar Aradul și Marea Unire, realizat de Adrian Nițu.
Secția de Artă Sabin Drăgoi va expune interesante albume de artă sub titulatura 100 de văzut, în îngrijirea lui Florin Coita.
Pe tot parcursul Nopții bibliotecii arădene înscrierea cititorilor se va face gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.