O mare albă

0
159
  • Mai mult de 50.000 de membri şi simpatizanţi ALDE la mitingul împotriva statului paralel
  • 430.000 de participanţi la mitingul de sâmbătă seara din Piaţa Victoriei veniţi din toate colţurile ţării.
  • Eusebiu Pistru: „Susţinem lupta împotriva corupţiei, dar nu cu mijloacele abuzive ale statului paralel”.

Aproximativ 430.000 de persoane, dintre care peste 50.000 de membri și simpatizanți ALDE și-au dat întâlnire, sâmbătă seara, în Piața Victoriei, participând la mitingul împotriva statului paralel. De remarcat că în marea lor majoritate participanții au fost îmbrăcați în cămăși și tricouri albe, albul fiind simbol al curățeniei. Oamenii au venit din toate colțurile țării pentru a fi alături de liderii Coaliției PSD-ALDE. Dacă oficiile de gazdă au fost făcute de actorul Costel Constantin, printre cei care au luat cuvântul s-au numărat: Gabriela Vrânceanu Firea, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Pleșoianu, Mariana Rarinca, Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea.
În alocuțiunea pe care a rostit-o pe scena amplasată în Piaţa Victoriei din Bucureşti, preşedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu a spus: „Responsabilii pentru abuzurile din ultimii zece ani sunt Traian Băsescu și Klaus Iohannis, împreună cu cozile lor de topor, care se numesc Kovesi și Coldea. Sunt convins însă că nu vă veți lăsa intimidați și nu ne vom lăsa intimidați. Vă promit că ascultările telefoanelor vor înceta, intervențiile nelegale în politică și economie vor înceta de asemenea. Și aceasta va fi responsabilitatea instituției supreme a democrației, adică a Parlamentului. Vreau să vă transmit un mesaj. Eu nu vreau răzbunare și sunt convins că nici dumnea­voastră nu vreți răzbunare. De aceea fac un apel către toți cei care sunt «acoperiți»: «acoperiții» din presă, «acoperiții» din justiție, «acoperiții» din politică, din administrație, de peste tot, tuturor le cer curajul să fie parte a schimbării și a reconcilierii în această țară. Iar în ceea ce mă privește, mă angajez să lupt în continuare până când dreptatea, libertatea și dem­nitatea noastră vor învin­ge definitiv. Și voi face acest lucru alături de colegii mei din ALDE și colegii noștri și partenerii noștri de coaliție, Partidul Social Democrat”.
În ceea ce îl privește, deputatul Eusebiu Pistru, președintele ALDE Arad, ne-a declarat: „Susţinem lupta împotriva corupţiei, dar nu cu mijloacele abuzive ale statului paralel”.
PSD Arad a participat la acest miting cu o delegaţie consistentă de membri şi simpatizanţi.
(D.P.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.