O nouă ediție a Zilei Aradului la Pecs

0
180

O nouă ediție a Zilei Aradului la Pecs a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, mai precis joi, evenimentul deschizându-se la Centrul Cultural Apáczai din Pécs.

În cadrul festivității de deschidere a avut loc vernisajul expoziției foto „Zece ani în imagini”, o expoziție ce marchează zece ani de la semnarea acordului de înfrățire dintre cele două orașe.

Prezent la festivitate, viceprimarul Levente Bognar a subliniat, potrivit reprezentanților Primăriei, că orașul maghiar (fostă capitală culturală europeană) constituie un model cultural, fapt pentru care partenerii arădeni au pus un accent și mai mare pe calitatea programelor prezentate la Pécs. A urmat prezentarea celei de-a treia ediții a unei antologii literare („Cuvinte de legătură / Kötőszavak”), care cuprinde lucrări ale unor scriitori români și maghiari. Din Arad a participat scriitorul și jurnalistul Irházi János, Vasile Dan, președintele filialei din Arad a Uniunii Scriitorilor din România și nu în ultimul rând scriitorul Gheorghe Schwartz.

Mai trebuie spus că elevii care fac parte din Cvartetul Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” au susținut un concert care a fost foarte apreciat de public, iar la Teatrul de Păpuși „Bóbita”, Teatrul de Cameră „Aradi Kamaraszínház” a prezentat piesa „Sonkamenüett” în regia lui Tapasztó Ernő. De menționat că formația arădeană „Mario & The Teachers” a susținut cu acest prilej un concert în Piața Széchenyi.

(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.