O serie de unităţi poştale din municipiu şi judeţ îşi reduc activitatea din octombrie, pe fondul restructurării companiei

0
165

postaCalitatea serviciilor poştale scade semnificativ, pe fondul restructurărilor impuse de companie. Aradul va rămâne cu mai puţine oficii poştale de luna viitoare, fiind pe lista de desfiinţare şi tranformare mai multe oficii şi ghişee poştale, atât din municipiu, cât şi din judeţ. Deşi pare inadmisibil pentru mediul urban al zilelor noastre, unele cartiere ale Aradului vor rămâne fără oficii poştale, în timp ce în ju­deţ, mai multe unităţi vor fi deschise doar patru ore zilnic. Din cauza acestor măsuri de reducere a cheltuielilor din Poşta Română vor avea de suferit arădenii.
Restructurările de la Poşta Română reduc masiv activitatea atât în mediul urban, urmând să fie desfiinţate şi reduse mai multe unităţi poştale. Paradoxal, în timp ce unele unităţi poştale se vor închide, iar angajaţii vor fi disponibilizaţi, alte oficii poştale se confruntă cu criza acută de personal. În locul unei redistribuiri eficiente de personal, unele unităţi ale poştei nu fac faţă activităţii, având prea puţini angajaţi, în timp ce personalul altor oficii a fost pus pe liber, în numele restructurării. Statul la coadă e la ordinea zile în câteva puncte din municipiu, mai tot timpul supraaglomerate. „Sunt probleme vechi, pe care nu ni le putem explica. În timp ce se fac reduceri de personal, unele oficii poştale duc lipsă de personal. Angajaţii nu fac faţă volumului mare de muncă. Spre exemplu, oficiul poştal de pe strada Mihai Eminescu şi cel de la Piaţa Soarelui sunt tot timpul ultra aglomerate şi ar avea nevoie de personal. În schimb, alte oficii poştale sunt desfiinţate, iar oamenii disponibilizaţi“, susţine Ilie Tripa, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali Arad.
De la 1 octombrie, locuitorii Cartierului Sânicolau Mic vor rămâne fără niciun oficiu poştal, singurul existent urmând să fie desfiinţat. Cum în apropie nu mai este deschisă o altă unitate poştală, locuitorii vor trebui să se deplaseze în alte zone din oraş dacă vor avea nevoie de servicii poştale. Închis va fi şi oficiul poştal 11 din Mi­călaca, în acest cartier mai existând, însă, alte două subunităţi poştale, ghişeele 7 şi 10. În urmăcu câteva luni şi oficiul poştal din cartierul Alfa a fost desfiinţat.
În judeţ, măsurile de reorganizare continuă în forţă. Ghişeele din mai multe localităţi vor fi tranformate în agenţii, ceea ce înseamnă program redus cu publicul şi reduceri de personal. Afectate vor fi uni­tăţile poştale din localităţile: Agrişu Mare, Livada, Grăniceri, Şiclău, Archiş, Sânleani, Pleşcuţa, Olari şi Petriş. Locuitorii acestor localităţ şi ai satelor aparţinătoare vor trebui să se grăbească dacă au nevoie de serviciile oficiilor poştale, pentru că acestea vor fi deschise patru ori în cel mai bun caz, şase ore. „În acest fel se vor pierde prestaţii şi nu se va putea vorbi de eficienţă. Oamenii din aceste localităţi vor găsi unităţi poştale închise dacă nu se vor încadra în programul cu pu­blicul. Serviciile nu vor putea fi la fel de calitative şi vor exista reclamaţii, pentru că nu sunt acoperite nevoile oamenilor. Aceste măsuri sevor aplica chiar de luna viitoare“, spune liderul sindical Ilie Tripa. Trebuie spus că, în perioada următoare se vor face şi reduceri de personal. Restructurările făcute în întreaga ţară în cadrul companiei urmăresc reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor, în perspectiva privatizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.