Oameni, comunităţi şi proiecte în arealul „Podgoria Miniș-Măderat”

0
197

Constituită ca urmare a oportunităţii oferite de Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 prin Axa IV – LEADER, Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Podgoria Miniș-Măderat”, încă de la început şi-a luat în serios rolul său de promotor al dezvoltării socio-economice a unui teritoriu relativ mic, dar cu o bogată tradiție în domeniul viticulturii și agriculturii, „Podgoria Miniș-Măderat” care cu­prinde teritoriul administrativ al Comunelor Păuliș, Ghioroc, Covă­sânț, Șiria, Târnova, Șilindia, Tauț și orașul Pâncota. Inte­resul partenerilor implicaţi în acest demers, munca şi dăruirea echipei GAL „Podgoria Miniș-Măderat” au condus la rezultate pozitive.
Continuăm seria articolelor având ca temă oamenii, comunităţile și proiectele lor, mai exact să-i prezentăm pe cei care au obținut în ultima perioa­dă, finanțare prin axa IV LEADER în cadrul  GAL-ului” Podgoria Miniș-Măderat”.
De această dată vă vom prezenta un proiect depus de către Primăria Comunei Păuliş, în cadrul măsurii 413.322 a axei LEADER „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”. Proiectul contractat și finanțat prin GAL, având ca obiectiv „Achiziția de utilaje și echipamente tehnlogice în comuna Păuliș, jud. Arad” are o valoare totală de 228.118 euro, iar din această sumă 183.966 euro reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată prin PNDR. Prin acest proiect, beneficiarul, comuna Păuliș va realiza dotarea compartimentului său de gospodărie comunală cu utilaje și echipamente tehnologice: tractor, tocătoare cu braț retropurtată, cap de frezat (curățat) șanțuri și canale, foarfecă pentru tăiat crengi, greder, placă vibratoare pentru compactare, remorcă basculabilă, sără­riță cu autoreîncărcare, remorcă vidanjă și o autoutilitară cu nacelă. Aceste utilaje și echipamente vor deservi o gamă largă de activități ce se vor efectua în comună pe toată perioada anului pornind de la dezăpezit – iarna, îngri­jirea arborilor, spațiilor verzi, decongestionarea/curățarea de vegetație a șanțurilor și a văilor – primăvara și toamna, respectiv activități de reabilitare a străzilor și a iluminatului public sau de vidanjare efectuate la cerere în gospodăriile care încă nu beneficiază de canalizare menajeră.
Colectivul GAL „Podgoria Miniș-Măderat” dorește să mulțumescă tuturor primarilor și colaboratorilor din teritoriul GAL, pentru că au înțeles să se implice în susținerea activităților GAL-ului și beneficiarilor pentru că au avut încredere în echipa GAL „Podgoria Miniș-Măderat” și îi invită în continuare să viziteze GAL-ul pentru a afla mai multe despre noi și modul în care se pot accesa proiecte cu finan­țare europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.