Oastea Domnului a sărbătorit la Arad 90 de ani de existenţă

0
89

oasteaAsociaţia Ortodoxă ,,Oastea Domnului” a organizat, în biserica parohiei Arad- Grădişte, purtând hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, un amplu program comemorativ dedicat împlinirii a 125 de ani de la naşterea şi 75 de ani de la trecerea la cele veşnice a părintelui Iosif Trifa, întemeietorul mişcării de regenerare religios-morală. Totodată s-a sărbătorit împlinirea a 90 de ani de la întemeierea asociaţiei şi trecerea celor cinci ani de la mutarea la Domnul a fratelui Moise Velescu, preşedinte al Asociaţiei, enoriaş al acestei parohii.
Fraţii ostaşi veniţi din diferite părţi ale ţării, dar şi credincioşii parohiei, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înalt Preasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului. „Înalt Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de soborul slujitor, în cadrul căreia, sub titlul «Dreptate şi îndreptare», a vorbit despre starea dintru început a omului, din care căzând, având deplina libertate a alegerii între bine şi rău, o poate re­câş- tiga prin conlucrarea cu harul divin. A amintit, de asemenea, că Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constan­tin şi Elena cu promulgarea libertăţii religioase prin Edictul de la Milan pentru Imperiul Roman, îndeamnă la analizarea a ceea ce înseamnă libertatea creştină, conformă voinţei lui Dumnezeu şi ascultării cuvântului Său“, ne-a declarat părintele Vasile Pop, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului.
La programul de după-amiază al Oastei Domnului, Înalt Preasfinţitul Timotei a arătat modul în care sărbătoririle şi comemorările prilejuite de această zi au trezit în conştiinţa celor prezenţi obligaţia de a continua lucrarea înaintaşilor în unitatea Bisericii, relevând bogăţia Sfintei Scripturi în tălmăcirea Sfintei Tradiţii, spre mai mare folos duhovnicesc şi câştigarea mântuirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.