Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor a efectuat vineri, 10 august, o vizită de lucru în Arad. Începând cu ora 10.00, ministrul Fifor a fost prezent la fostul Ambulatoriu CFR Arad, trecut recent din patrimoniul Ministerului Transporturilor în cel al Ministerului Apărării Naţionale. Obiectivul preluat de MApN va fi transformat, după lucrări de reabilitare şi modernizare, în Centrul regional medical de diagnostic şi tratament Arad şi va funcţiona în reţeaua medicală a M.Ap.N.

În cadrul conferinței de presă susținută, ministrul a declarat că preluarea fostului ambulatoriu CFR Arad, care nu mai este în funcțiune din 2014 este un proiect amibițios, urmând a recondiționa clădirea cu scopul amenajării unui centru regional medical de diagnostic și tratament: „Am fost preocupați de modul în care am putea să redăm sistemului medical arădean acest spațiu, pe vremuri policlină a Ministerului Transporturilor și am ajuns la concluzia că este un proiect interesant. Am discutat cu ministrul transporturilor, Lucian Șova, care a fost de acord cu acest transfer dinspre Ministerul Transporturilor spre MApN. Iată-ne la început de drum cu un obiectiv ambițios, acela de a reda Aradului acest centru de diagnostic și tratament ambulatoriu”, a spus Fifor.

Centrul va deservi în primul rând militarii din Cetatea Aradului, care fac parte şi din Batalionul Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii, dar va putea fi disponibil și pentru persoanele civile de pretutindeni.

Acesta a prezentat, pe scurt, pașii pe care  proiectul urmează să îi facă, prognozat pentru sfârșitul anului 2019: „Până la sfârșitul acestui an, să reușim să finalizăm expertiza dar și partea de proiectare tehnică pentru lucrările de reabilitare a imobilului, urmând ca anul viitor, până în iunie- iulie, să putem să facem reparațiile necesare pentru clădire. În paralel avem pregătite în planul de investiții al MApN dotările necesare pentru cabinetele ce vor deservi acest centru de diagnostic și tratament și totodată suntem pregătiți anul viitor prin iulie să demarăm și angajările pentru acest ambulatoriu.Obiectivul nostru, unul ambițios, este ca până la finele lui 2019 acest ambulatoriu să fie operațional. Cert este că vom avea aici 16 cabinete pe două ture, 22 de medici specialiști, 23 de asistenți medicali. Vom avea medici stomatologi tehnician dentar. Pe lângă cele 16 cabinete, vom avea două laboratoare de analize. Ideea este că vrem să avem în Arad, poate, cel mai modern centru medical de diagnostic și tratament medical din această zonă”.

Recomandările redacției