parc 1Orașul Lipova traversează în acești ani o perioadă grea, în care se fac eforturi pentru continuarea modernizării –  infrastructurii, în principal și a unor obiective importante din oraș, în special. Pentru a sublinia progresul făcut de oraș în acest an, o scurtă retrospectivă a unor momente mai deosebite din viața orașului e edifica­- toare. Finalizarea câtorva obiective a atras și atenția opiniei publice la momentul respectiv.
Primarul Mircea Jichici sublinia: „am avut sprijinul cetățenilor Lipovei, a echipei mele de la Pri­mărie, a colaboratorilor mei, motiv pentru care, cu această ocazie le adresez mulțumiri și le doresc un… «An Nou fericit!» cu multe realizări“.
Parcul Prieteniei
Un proiect aparte a fost finalizat la mijlocul lui octombrie. Vorbim de un parc de joacă pentru copii, obiectiv realizat cu sprijin german. Numit „Parcul Prieteniei“, proiectul a fost demarat în primăvară, de Asociaţia Germană DRFK (Deutsch-Rumanischen Freundschaftskreises Saarland) şi Organizaţia THW – Landeshelfervereinigung, în final implicându-se și postul german de televiziune RTL. Amplasat într-un spațiu la ieşirea din oraşul Lipova spre comuna Neudorf, parcul a fost realizat pentru a oferi copiilor un spațiu sigur de joacă, de petrecere a timpului liber, fiind utilat cu: leagăne, căsuţă de lemn, tobogan. Toate piesele de mobilier au fost realizate strict din lemn, imaginea parcului fiind una rustică. La inaugurare au fost momente emo­ționante: atât realizatorii cât și „be­neficierii“ –  respectiv copiii, între­- cându-se în originalitatea felului de a-și manifesta bucuria și… recunoș­tința. Au fost prezenți: Willi Gehring – preşedintele asociaţiei DRFK alături de ceilalţi 10 membri ai delegaţiei germane, Mircea Jichici – primarul oraşului Lipova, Dan Damian – consilier judeţean, profesor Camelia Iordache – însoţită de un grup de copii de la Clubul Copiilor şi Elevilor Lipova, profesor Ion Stoica împreună cu copiii ce formează echipa de mini-fotbal a Clubului Sportiv Şomii Lipova și, nu în ultimul rând, copiii din zonă care au aşteptat cu nerăbdare această zi.
Centrul Recreativ Orășenesc
Un alt moment cu totul aparte – derulat la finele lui octombrie – a fost finalizarea reabilitării și modernizării fostei Case a Armatei și tranformarea ei într-un obiectiv modern – un Centru Recreativ Orășenesc care să găzduiască o variată gamă de activități culturale.
„Finalizarea proiectului «Reabilitarea clădirii Casa Armatei și pregătirea ei pentru Centru Recreativ Orășenesc Lipova, județul Arad», început în 26.08.2011, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administratiei Publice a demarat în mai 2012 și e finanţat prin Programului Opera­țional Regional 2007-2013. Implementarea proiectului a fost asigurată de Unitatea administrativ-teritorială Orașul Lipova, prin personalul de specialitate din cadrul Primăriei și Consiliului Local Lipova“ ne spunea atunci, printre altele, Mircea Jichici.
Au fost prezenți la momentul inaugural o seamă de personalități: Prefectul Județului Arad – Cosmin Pribac, deputații Flavius Măduța și Dorel Căprar, consilierul județean Damian Vasilică. În plus, de la acel moment festiv, Tinu Vereșezan a devenit directorul Cen­trului.
Reabilitarea ansamblului „Maria Radna“
Un proiect ambițios, demarat de facto în august, dar cu perioadă de realizare de doi ani, a fost  cel legat de Mănăstirea Radna. Intitulat: „Dezvoltarea turismului cultural în Regiunea Vest prin renovarea şi includerea în circuitul turistic a Bi­sericii şi Mănăstirii Maria Radna“, acest proiect a fost aprobat, demarându-se chiar şi lucrările, fiind foarte important pentru oraşul Lipova, pentru imaginea turismului din această zonă, pentru locuitori, pentru toţi cei care îndrăgesc acest loc special.
Parcarea de la „A. Marienescu“
Ar mai fi de adăugat și moderna parcare din centru, realizată în timp record în fața Liceului „Ata­nasie Marienescu“, pe strada V. Bugariu. Pro­iectul, cuprinzând amena­jarea a 36 de locuri de parcare, a fost demarat, realizat și finanțat de Primăria Oraşului Lipova, efectuându-se tot atunci și toaletarea arbo­rilor și refacerea spa­țiilor verzi din vecinătate.
Într-un număr viitor vom prezenta și alte momente – mai precis cele cu specific cultural-sportiv, din bogata activitatea a actualei administrații.

Recomandările redacției