De obicei, în documentările anterioare făcute în frumosul orășel de pe  Valea Crișului Alb mergem în zilele de joi, când se ține și Piața săptămânală. Atunci foarte greu găseai un loc de parcare, străzile din vecinătatea pieței erau arhipline de autoturismele celor veniți la cumpărături – atât din întregul județ, cât și din cele învecinate și de cele ale comercianților.
Așa a fost și acum, cu greu am găsit un loc de parcare cât mai aproape de Primăria orașului.
Ajunși aici am avut o întrevedere cu primarul orașului Sebiș, Gheorghe Feieș, domnia-sa răspunzându-ne la câteva întrebări.
– Cum apreciați, domnule primar, actualul stadiu al dezvoltării frumosului oraș Sebiș?
– În toate mandatele mele am urmărit numai binele Sebișului și a locuitorilor lui, precum a satelor aparținătoare acestuia: Prunișor, Sălăjeni, Donceni și car­- tierul Prăjești… din acest punct de vedere putem vorbi de o evoluție bună a Sebișului, concretizată în lucrările de investiții întreprinse. O evoluție bună pe care o am cu Consiliul Local și aparatul administrativ al Primăriei dar și cu ceilalți factori decizionali ai diferitelor instituții publice. Toți locuim aici și toți trebuie să avem același țel: binele comunității care ne-a trimis aici, să-i reprezentăm, indiferent de opțiunile politice.
– Care ar fi câteva din proiectele pe care le aveți pe agenda de lucru în anul 2017?
– În primul rând vreau să văd finalizate ultimele  capitole la Casa de Cultură a orașului, lucrare începută în anii din urmă. Știți, deci, că anul trecut am dat-o în funcțiune: aici au fost organizate o serie de evenimente.
Vom continua cu amenajarea de noi trotuare pavate atât în Sebiș cât și la Prunișor; parcul din Centru, de lângă Casa de Cultură; este prevăzută finalizarea lucrării de construcție la podul nou de peste Valea Dezna, lucrare care este în excuție. Avem prevăzute sumele necesare pentru repararea capitală  a sălii de sport din curtea Liceului; investițiile la Spitalul Orășenesc vor continua: am renovat clădirea în interior, acum urmează exteriorul; vom moderniza secția de interne, secția de neurologie și secția de salvare. Avem în vedere și programul de asfaltare străzi, atât în oraș cât și în cartierul Prăjești; acum se amenajează câteva străduțe în satele Sălăjeni și Donceni. Doresc să realizăm și amenajarea bazei sportive din curtea Liceului, la fel și celei din Prăjești.
O deosebită importanță o acord atragerii de investitori privați în Sebiș și m-aș referi la darea în folosință a unei hale de producție de canapele și tapițerie. Aici își vor câștiga existența peste 300 de munci­- tori.
Proiectele ce le-am prezentat în mare le susținem din fonduri proprii, cu sprijin de la Consiliul Județean Arad și din fonduri europene
– Spuneați la început că aveți în vedere și drumurile…
– Anul acesta l-am început cu asfaltări de drumuri . acum a venit rândul  modernizării străzilor din satele Sălăjeni și Donceni, străzi care sunt aproape amenajate pentru asfaltare. Prima discuție a fost de asfaltarea de străzi, spunând că: an de an  am pus în practică asfaltarea unor străzi în Sebiș și Prunișor. Străzile pe care le asfaltez acum la Sălăjeni și Donceni sunt pe programul național PNDL și aș vrea să vă spun că la Sălăjeni sunt patru străzi pregătite pentru asfaltare iar la Donceni trei străzi deocamdată. Nu ne vom opri aici: vreau ca cei din satele ce aparțin de Sebiș să aibă condiții ca sebișenii.
– Și numai din ce ne-ați enumerat aici – în mare, cum spuneți Dvs. – sunt multe proiecte…
– Da, sunt… câteva! Ca o concluzie: avem pe anul 2017 un buget structurat corespunzător, pe capitole și obiective bine definite care ne permite  continuarea strategiei locale  de moder­- nizarea comunității.

Opinii de la cetățeni
Câți localnici întâlniți în calea noastră ne-au spus părerile lor despre ce se face în zonă, la Sălăjeni.
„Iată că ne va lua colbul de praf de pe case și pomi, odată ce-om avea străzile asfaltate“ ne-a zis Virgil Rus.
„Vom avea și noi condiții ca sebișenii, are grijă de noi domnul primar“ ne zice și Petru Moț, amândoi din Sălăjeni.
La Donceni am vorbit de asemnea cu unii oameni, unii mai vârstnici.
„Tineretul este dus la muncă, dar ne bucurăm și noi de ce se face“ a zis d-na Macrina Moț.
„E bine că s-a ajuns și la noi cu asfaltările de străzi, e bine tot ceea ce s-a făcut“ a zis și d-na Lidia Bejan.
„Ne bucurăm când vedem că se face și la noi ceva bun și-i dorim sănătate domnului primar“ a mai adăugat o femeie la final. “

 

Recomandările redacției