Ordinul Ministerului Agriculturii a salvat APIA de la haos

0
187

apiaDupă câteva zile de haos la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a decis să dea mai mult răgaz fermierilor, pentru depunerea cererilor de subvenţii pentru animale. Pentru că, pentru prima dată, fermierii aveau de depus o singură cerere pentru toate categoriile de animale, iar termenul de depunere era scurt, instituţia a fost luată cu asalt săptămâna aceasta. APIA a avut parte de câteva zile supraaglomerate după ce, în număr mare, fermierii s-au grăbit să depună solicitări de subvenţii. Modificările de procedură şi nerăbdarea oamenilor au dat curs tensiunilor şi până la incidente nu a fost mult. Angajaţii APIA au lucrat peste program pentru a face faţă volumului mare de muncă.

Printr-un ordin, Ministerul Agriculturii a decis să prelungească termenul de depunere depunere a cererilor pentru acordarea ajutoarelor nationale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine si ovine/caprine si a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită si producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine, din zonele defavorizate, până pe data de 20 iunie inclusive.

Pentru a nu se repeta istoria, reprezentanţii APIA fac apel la fermieri să nu amâne depunerea declaraţiilor pe ultima săptămână, înaintea termenului limită. „Anunţăm fermierii să se prezinte la sediul centrului judetean APIA Arad să depună cererile şi să nu lase depunerea acestora pe ultima săptămână, creând astfel aglomeraţii care vor duce la riscul nepreluarii cererilor în termenul legal şi pe cale de consecinţă, la respingerea cererilor de la plată“, a susţinut Gheorghe Alda, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.