Fost candidat la funcţia de primar al Aradului, fost viceprimar, fost senator de Arad, fost secretar general al Senatului, fost secretar general adjunct al Senatului, Ovidiu Marian vrea să scape mai ieftin în dosarul în care este acuzat că a intermediat o şpagă de 500.000 de euro. Potrivit Digi24.ro, Marian vrea ca judecătorii să aplice în cazul său o procedură simplificată, ceea ce înseamnă reducerea cu o treime a limitelor pedepsei la care ar putea să fie condamnat. În aceste condiţii, la sfârşitul săptămânii trecute, arădeanul şi-a pus cenuşă în cap în faţa completului de judecată, povestind judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cum a intermediat mita. Potrivit Digi 24.ro, Ovidiu Marian susţine că fostul vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Fiscală (ASF), Daniel Tudor, a primit, împreună cu soţia sa, fosta senatoare Doina Tudor, 10% din suma cerută de la omul de afaceri Ilie Carabulea, patronul de la Carpatica Asig. Asta, după ce iniţial, Carabulea i-ar fi cerut sprijinul lui Marian, susţinând că este şicanat de angajaţii ASF. „Ilie Carabulea mi-a spus că este supus unui control abuziv din partea CSA (n.r. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor) şi mi-a solicitat să intervin pe lângă Tudor Daniel George. (…) M-am întâlnit cu Tudor Daniel George, acesta mi-a spus că îl poate ajuta pe martorul Carabulea şi mi-a scris pe un bileţel suma de trei milioane de euro, bileţel pe care apoi l-a rupt fără a fi văzut de o altă persoană. (…) În total, s-au remis inculpaţilor Tudor 500 de mii de euro. 200 de mii i-am păstrat pentru mine, 300 de mii i-am dat inculpaţilor Tudor”, a declarat Ovidiu Marian în instanță, potrivit Digi 24.ro.

În plus, Marian a mai povestit că primea banii în tranşe de câte o sută de mii de euro, după care se întâlnea cu câte unul dintre soţii Tudor pentru a-i da mai departe. Pe de altă parte, Doina Tudor, despre care Marian susţine că ar fi luat două dintre cele trei tranşe de bani, neagă taote acuzaţiile. La fel procedează şi fostul său soţ, Daniel Tudor.

Luare de mită, complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă

Pe 12 aprilie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție anunţau, prin intermediul unui comunicat de presă că au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Daniel Tudor, președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită; Doina Tudor, senator, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de luare de mită (cei doi aflându-se în stare de arest la domiciliu) și a inculpatului Ovidiu Marian, aflat sub control judiciar, secretar general al Senatului, la data comiterii faptei, privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. „În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acționarul majoritar al firmei respective (denunțător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro. Totodată, Marian Ovidiu a susținut că are influență asupra președintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu. Concret, inculpatul Tudor Daniel George trebuia să depună diligențele necesare pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri. Din suma de bani inițial pretinsă, inculpatul Marian Ovidiu a primit efectiv 500.000 euro, din care și-a însușit 200.000 de euro. Restul de 300.000 euro au fost remiși inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani. În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei și valută, prezente și viitoare, din conturile deschise pe numele inculpatului Tudor Daniel George, până la concurența sumei de 300.000 euro”, se arăta în comunicatul de presă al DNA.

  • MIHAI COJOCARU CAINENI spune:

    Daniel si Doina Tudor sunt cancer pentru Romania. Niste jeguri umane lacome si nesatule. Vinovatii sunt si cei ce i-au protejat si acoperit la furtul din Romania !!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției