Păcurar: „Chiar și cu această echipă foarte tânără, diferența au făcut-o cadourile noastre”

0
68

Obligată de accidentări și suspendări, UTA a aliniat o echipă extrem de tânără în deplasarea de la București, cu Metaloglobus. Șase au fost titularii sub 22 de ani, între care patru sunt fotbaliști născuți în 2000 (Ivan) și 2001 (I. Gavrilă, Hrezdac și Isac).
Chiar și așa, „roș-albii” au început curajos partida și au irosit o șansă imensă prin David Popa. Apoi: „Au început cadourile noastre, de neconceput la acest nivel. După ce că nu am deschis scorul la acea ocazie rarisimă a lui David, ne-am bătut singuri cuie în talpă cu cele două greșeli indivi­duale în decurs de câteva secunde. Practic, jocul s-a decis atunci, căci, gazdele, mult mai experimentate, au știut să gestioneze un 2-0, fără a avea alte ocazii mari de gol. Și ca tacâmul să fie complet, am mai făcut un cadou spre final și așa s-a scris istoria meciului. Nu vreau să comentez decât jocul colectiv al echipei, dar greșelile individuale influențează deseori această prestație colectivă. Practic, în meciul de azi, diferența au făcut-o cadourile noastre. Cât despre formula de echipă, nu sunt multe de spus, am utilizat jucătorii care au fost apți la jocul de azi, cu juniori de 17-18 ani în toate zonele terenului”, a subliniat Cristian Păcurar, antrenorul secund al UTA-ei.
Pe lângă fotbaliștii care nici nu au făcut deplasarea la București: Șeroni, Copaci, Manea, El Hasni, Stahl, Coulibaly, Matei, plus Miculescu, care a fost operat sâmbătă seara la Spitalul Grigore Alexandrescu de peritonită, stafful tehnic utist l-a lăsat pe bancă și pe Bodo Kanda. „Acuză dureri la gleznă și genunchi și nu putea duce un meci întreg. Dar, le-a venit șansa altora, care se cam plâng că nu joacă și puțini dintre ei au onorat un tricou de titular la UTA. Rămâne de văzut când le va mai veni rândul, căci sperăm ca împotriva Chindiei să recuperăm măcar trei-patru jucători din cei absenți astăzi. Din păcate, problemele de sănătate ale lui David Miculescu ne cam dau toate planurile tactice peste cap. Am construit, oarecum, jocul echipei în jurul său și acum ne va lipsi cel puțin două-trei săptămâni. Nu știm cine poate interpreta rolul decarului și dacă mai ținem cont și de faptul că e junior, e clar că avem o problemă acolo”, a adăugat Păcurar.
După prestația mai puțin reușită a lui Bodea în confruntarea cu Pandurii, UTA a contat pe Miroslav Orlic între buturi, iar austriacul a greșit și el. „Responsabil cu portarii e Dan Țapoș, el ia decizia cine joacă etapă de etapă. Dacă au fost nereguli azi, el va decide ce este de făcut până la meciul cu Chinidia. Personal, am mare încredere în Dan ca om și antrenor, sunt sigur că va gestiona bine această situație”, mai spune ajutorul lui Ionuț Popa.
Arădenii se întorc cu autocarul de la București, iar primul antrenament al săptămânii ce prefațează jocul cu Chindia e programat astăzi, de la ora 18. Contra viceliderului Ligii
a II-a, arădenii joacă pe „Motorul” sâmbătă, de la ora 13, meciul urmând a fi transmis de posturile naționale, DigiSport, Look TV și TelekomSport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.