Interviu cu Monel Pâncotan, director administrativ al Primăriei

IMG_0813  IMG_0793Aprecierea că Pâncota este un oraș bine administrat nu este făcută de cei care îl administrează, sunt vorbele pe care le spun locuitorii acestui frumos oraș, de care aparține și satul Măderat. Acesta are 2.000 de locuitori și aici administrația a pus un mare accent pe dezvoltarea lui.
La momentul documentării, primarul orașului Pâncota, Iosif Retter era plecat pe teren tocmai pentru a vedea zona unde se vor amenaja canalele pluviale. Astfel că discuția despre problemele orașului am purtat-o cu Monel Pâncotan, director administrativ al Primăriei, el răspunzând întrebărilor noastre.
IMG_0803– Ce spuneți domnule director Pâncotan: este grea munca aceas­ta, de administrator la nivel de oraș?
– Da, este. În primul rând trebuie să le știi pe toate; dar pentru mine nu este ceva nou, pentru că eu am experiență în administrație. După 14 ani de când lucrez în acest domeniu consider că am asimilat destule. Nu am timp să circul pe străzi, pentru discuții sau campanii, trebuie să-mi treaba și să fiu la dispoziția cetățenilor, pentru că ei ne-au dat girul să le reprezentăm drepturile și să fim la dispoziția lor. Eu de multe ori plec pe întuneric din Primărie.
– Am înțeles, de la niște cetățeni care erau în fața Primăriei, că veți candida pentru funcția de primar în anul 2016. Este adevărat?
– Da, așa este. Nu îmi este rușine să mă duc să cer votul cetățeanului, de care am fost tot timpul alături. Asta ca să răspund la întrebarea pusă în urma discuției pe care ați auzit-o de la un grup de cetățeni.
IMG_0819– Spuneți-ne care sunt preocupările dumneavostră în această perioadă?
– Continuăm ce am început anul trecut și nu am terminat; mă refer la o parte din ele, cum ar fi Școala din Măderat – la care vă și invit să mergem. Lucrările se vor încheia aici până la întâi mai anul acesta; acum se lucrează la zugrăvelile interioare ale sălilor de clasă. Trebuie spus că la unele s-a schimbat și parchetul și se fac lucrări la încălzirea pe gaz. De asemenea, a fost schimbat și acoperișul clădirii și lucrări la grupurile sociale. Astfel, locuitorii din satul Măderat se pot bucura de ceea ce am făcut pentru ei. Apoi, se finalizează lucrările la Remiza P.S.I. și vor fi dotați cu o mașină de stins incendii – din cele trei pe care le are Pâncota. Vom constitui și aici o echipă de intervenție la nivel local. Avem în Măderat 120 de copii și avem clasele 0-VIII. Aduc mulțumiri preotului paroh Nelu, care, de când am început lucrările la școală, zilnic este prezent aici. Școala a fost a bisericii și ei ne-au dat-o în admi­nistrare pentru copii. Cu trotuarele suntem spre finalizare și atunci am terminat capitolul trotuare atât în Măderat cât și în Pâncota.
– Ce alte lucrări aveți în derulare?
– Acum lucrăm la vestiarele de la terenul sintetic din Pâncota, unde sâmbăta și duminica fac sport numeroși tineri. Aceste vestiare vor trebui să fie modernizate. Am început amenajarea rigolelor pluviale – acestea sunt niște canale colectoare a apelor provenite din ploi și am început pe străzile: Soarelui, Decebal și Traian. După terminarea acestora vom continua acest gen de lucrări pe celelalte străzi. Vreau să vă spun că am terminat proiectul de execuție la pistele de biciclete, urmând să scoatem lucrarea la licitație.
Ce am pe suflet? Să realizez Piața Agroalimentară. Acum, în perioada imediat următoare voi depune documentația tehnică pentru amenajarea pieței care va fi împărțită pe sectoare. Mai vrem să refacem strada Mănăstirii prin asfaltare – pe o porțiune de 500 de metri.
Am mai amenajat prin asfaltare curtea Școlii cu clasele I-IV din Pâncota. Dacă Dumnezeu ne ajută, mai avem în plan ca la fosta clădire de pe strada Gării – unde a fost Grădinița, să deschidem o minipoliclinică, cu câteva cabinete medicale. Aceasta pentru ca să numai fie nevoie să mai alergăm până la Arad pentru un consult medical și tot aici să avem și un spațiu ambulatoriu.
– Din ce este compusă Formația P.S.I.?
– Ne mândrim cu Formația P.S.I. Avem nouă angajați și o dotare de trei autospeciale. Autospeciala pe care am primit-o din Irlanda este echipată inclusiv cu sistem de descarcerare; pe lângă toate acestea avem și o „Salvare“ a noastră. Avem bolnavi care au nevoie de dializă și noi le asigurăm transportul cu această Salvare și o utilizăm și în alte urgențe din comunitatea noastră.
***
Chiar pe finalul discuției cu  Monel Pâncotan, directorul administrativ al Primăriei, a sosit și primarul Iosif  Retter. Acesta a făcut câteva precizări de final: „am cea mai mare încredere în domnul Monel Pâncotan și am o foarte bună colaborare cu el; dumnealui îi voi preda «ștafeta» când va fi cazul“.

Recomandările redacției