Parșivenia electorală a ajuns la delir!

0
103

Cu toate că Rareș Bogdan a declarat că se simte măgulit de faptul că liberalii s-au gândit să-l pună pe lista pentru alegerile parlamentare, pe un loc de frunte, poate chiar primul, dar preferă să rămână, în „următoarea perioadă„ în sfera jurnalisticii, cunoscutul realizator de emisiuni aruncă pe piață niște scenarii menite să facă praf actuala guvernare, în folosul partidului care s-a gândit să-l facă europarlamentar. Este drept, a și spus că, în loc să treacă direct pe baricadele PNL, preferă să-i ajute pe liberali din actuala poziție. Poate că nu e nimic rău în militantismul politic pentru o cauză nobilă, dar din moment ce recunoști că sprijini o tabără sau alta, nu mai poți să pretinzi că ești obiectiv și imparțial. Dar, nu discutăm aici despre deontologie, ci despre culmile ridicolului la care a ajuns lupta politică în România. Să vedem ce zice militantul Rareș Bogdan, pe facebook, într-un delir scenaristic tipic laboratoarelor partidelor politice, indiferent care ar fi ele.
„Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii «Jocuri de Putere», trage un semnal de alarmă, după ce Daniel Barbu a demisionat din funcţia de preşedinte
al Autorităţii Electorale Permanente, pentru a candida la alegerile europarlamentare. Jurnalistul Realitatea TV se întreabă dacă nu cumva demisia lui Daniel Barbu are legătură cu o eventuală fraudare a alegerilor europarlamen­tare de către PSD și ALDE”, sună știrea transmisă de către divizia de presă.   În mod admirabil, Rareș Bogdan nu își asumă paternitatea acestei elucubrații, punându-și subalternii să scrie pe Realitatea, ci preferă ca textul să aparțină altcuiva, de aiurea, care comentează ziceri­le sale în emisiunea „Jocuri de putere”. Nu se erijează direct în politician militant, ci îi lasă pe alții să-l transforme în așa ceva. În emisiunea sa, Rareș Bogdan, deosebit de abil, nu face afirmații, ci, ca orice jurnalist care se respectă, pune întrebări: nu cumva profesorul Barbu și-a dat demisia de la șefia Autorității Electorale Permanente pentru că a refuzat să fie părtaș la fraudarea alegerilor europarlamentare de că­tre Dragnea și Tăriceanu? Nu cumva aceș­tia i-au cerut să acționeze asupra listelor electorale permanente? Nu cumva cei doi ticăloși pregătesc blocarea votului româ­nilor din diaspora? Sunt doar întrebări pe care Rareș Bogdan le pune în emisiune, prevalându-se de dreptul jurnalistului de a întreba și a se întreba. Ca să pună bomboana pe colivă, (se) întreabă dacă nu cumva „se pregătește un furt ale legerilor similare cu cel din 18 noiembrie 1946”! Bomba bombelor, producătoare de fri­soane tuturor românilor, amenințați cu reinstaurarea comunismului sovietic! La finalul elucubrațiilor, Rareș Bogdan face cu adevărat un „exces”, nu de putere, ci de militantism, trecând de la întrebări la cu­getări dubitativ-afirmative: „Este adevărat că vor să refuze prezența unor observatori străini” la legerile europarlamentare? Adică, pur și simplu acreditează ideea că deține informații că PSD -ALDE ar intenționa să facă acest lucru. Mai mult, aduce și așa-zise argumente: „bătălia dusă de un an și jumătate cu ONG-urile” are drept miză blocarea prezenței unor observatori de la ProDemocrația FreedomHouse sau Active Watch. Nebu­nie totală, cum ar putea o țară din Uniunea Europeană, deținătoare a preșe­dinției Consiliului Uniunii Europene, să recurgă la niște abuzuri pe care nu îndrăznesc să le facă nici măcar dictatorii din țări care nu au nimic de a face cu democrația? Este la mintea cocoșului că așa ceva este impo­sibil, dar prostimea (nu este catalogarea mea, ci a celor care manipulează electoratul) pune botul, iar după aceea pune votul. Repet, nu am nimic cu Rareș Bogdan, nu despre el este vorba în acest articol, ci despre nivelul aberant la care a ajuns lupta politică în România. Nimeni nu mai luptă pentru vreo idee, ci pentru a ajunge la pu­tere, indiferent prin ce mijloace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.