Patru penalty-uri și o eliminare în Crișul – UTA II 2-1

0
103

Pe un frig ca în noiembrie, trei sute de spectatori au asitat la o partidă bună, cu o desfășurare ce o plasează la categoria „thriller”.
În prima repriză, tinerii utiști au dat o replică bună mai experimentaților jucători de la Criș, au reușit să mențină un echilibru în joc. S-au apărat bine și au încercat să își creeze ocazii de gol. O eroare în apărare a lui Moza s-a lăsat cu un penalty corect acordat și transformat de Covaci. Mara a ghicit partea, dar a ratat de puțin întâlnirea cu mingea. A mai fost și un gol anulat corect în contul gazdelor, offside-ul fiind evident. Finalul primei reprize, la scorul de  1-0 pentru Crișul, nu anunța nimic din ce avea să fie în repriza a doua.
În chiar minutul 46, i s-a anu­lat corect un gol liderului seriei pe motiv de offside, pentru ca la faza imediat următoare, Ciornei să facă henț în careu. Penalty clar și Adrian Petre, căpitanul tinerilor utiști,  l-a executat pe Mucha, restabilind ega­litatea pe tabelă. Evident nemulțumiți de scor, „alb-albaștrii” s-au năpustit spre poarta lui Mara, iar Modan a zguduit transversala cu un șut bun din afara careului.
Apoi, la o fază rapidă de atac, Alin Drăgan a fost deschis pe culoar, iar lui Mara, ieșit la întâmpinare, nu i-a rămas decât soluția unui fault prin alunecare. „Centralul” a arătat punctul cu var, același Covaci a tras, dar Mara a reținut de data asta. Gazdele s-au aruncat din nou în atac, Modan, Magda, Deloreanu și Drăgan au pus presiune, dar nu reușesc să finali­zeze. Apoi, la o lovitură liberă de pe dreapta, Alin Drăgan a fost luat în brațe în 6 metri de Lazăr, iar Loredan Bogdan a acordat ușor penalty, al treilea pentru Crișul în acest meci. „Nu a fost penalty˝, recunoștea cu sportivitate după meci Alin Drăgan, atacantul de 34 de ani al Crișului.
Magda și-a așezat mingea pe punctul cu var, iar Mara a venit aproape de el și i-a arătat tabela. „Vezi scorul? Atâta rămâne! O să ratezi!”.  Mara a sărit pe colțul opus, dar șutul s-a dus pe lângă poartă. Utiștii s-au bucurat, Mara s-a îndreptat spre Magda și i-a transmis: „Vezi că ai ratat? Ți-am spus că o să ratezi?”. Arbitrul de centru, aflat lângă cei doi, a scos cartonașul galben și spre uimirea tuturor i l-a arătat pentru a doua oară lui Mara.
Fază de infarct pentru utiști la o minge în adâncime, Mucha l-a întâmpinat, dar internaționalul Under 18 a intrat în unghi mort și a tras pe lângă poartă.
Crișul  a crezut în șansa ei și, cu 10 minute înainte de final, a răspuns cu o fază de fotbal demnă marile stadioane. Modan a pătruns în careu pe stânga talonat de Lazăr și când a ajuns la 8 metri de poartă a șutat puternic sub transversală cu toată opoziția lui Stanciu, care închisese bine unghiul. Finalul a fost lipsit de evenimente, astfel că meciul s-a încheiat cu succesul liderului cu 2-1.
Formații:
Crișul Chișineu Criș: Mucha – Ciornei, Toseschi, Ciuciu, Jude – Deloreanu (88 Pantea), Lung, Magda, Covaci (78 Faur) – Alin Drăgan, Modan. Antrenor: Gheorghe Drăgan.
UTA II: Mara – Moza, Petrache (86 Kim), Lazăr, Aldan -Brănișteanu, Copaci ( 78 Pop) – Costin, Murakami (73 Stanciu), Dinculescu (46 Vlad) – Petre. Antrenor: Dan Stupar.
Au arbitrat Loredan Bogdan, ajutat de Emil Cristea și Andrei Pantea, sub privirile observatorilor Mircea Bondar și Marcel Vida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.