PDL şi liberalii vor să găsească cât mai rapid şi la Arad o strategie unitară

0
71
Cionca spune că este prioritară armonizarea direcţiilor de acţiune
Cionca spune că este prioritară armonizarea direcţiilor de  acţiune
Cionca spune că este prioritară armonizarea direcţiilor de acţiune

Capul de afiş al politicii interne este ţinut, fără doar şi poate, de cristalizarea dreptei. Atât cei de la PDL , dar şi liberalii au  vorbit despre paşii care ar trebui făcuţi pentru realizarea fuziuni dintre cele două partide. PNL şi PDL doresc ca fuziunea să se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Preşedinţie să se facă până cel târziu la 1 august, au anunţat, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, după întâlnirea reprezentanţilor celor două partide.

Proiect pentru România

Cred că acest început în forţă arată determinarea noastră de a merge înainte pe această cale. Doar ca să nu uităm, vreau să reiau ideea cu candidat comun. A durat câteva secunde discuţia şi toată lumea a reconfirmat că noi şi credem şi partidele noastre doresc un candidat comun pentru prezidenţiale. Asta în cazul puţin probabil că nu reuşim fuziunea mai repede decât se pune discuţia cu candidatul la prezidenţiale”, a afirmat Iohannis. De asemenea, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că, începând din această săptămână, grupurile parlamentare ale PNL şi PDL vor lucra împreună. „Vom lucra în comisii paritare, cea mai importantă de departe sarcină revine comisiei care să lucreze la Proiectul pentru România. Până la urmă, aici ne interesează alegerile prezidenţiale foarte mult, este adevărat, vom avea un singur candidat. Dar ne interesează un proiect pentru România cu care să-i convingem pe români, nu numai la alegerile prezidenţiale, dar şi în viitoarele alegeri locale şi generale şi mai ales să construim o dreaptă unită”, a punctat Vasile Blaga. Desigur că lucrurile sunt uşor de văzut şi de spus de la nivel central, ca şi concept teoretic. În teritoriu însă, la modul practic realizarea unei asemenea construcţii politice nu este uşoară. Iar factorul timp este cel mai  duşman. Pe de altă parte, atât liberalii dar şi democrat-liberalii arădeni doresc să ajungă, cât mai repede, la un numitor comun. Desigur că aici vorbim de curentul majoritar.

Priorităţi locale

 Iustin Cionca prim vicepreşedinte al PDL Arad  „Întâlnirea cu colegii liberali va fi una de principiu şi de  stabilire a unor priorităţi la nivel local. Este vorba de realizare a unor majorităţi acolo unde este cazul.  Pe de altă parte, vrem să ne armonizăm cât mai bine viitoarele direcţii de acţiune, ca să acţionăm unitar, în cel mai scurt timp posibil.  Nu mai puţin importantă este şi desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale. De această dată se va proceda la o cercetare sociologică prin care se va vedea foarte clar ce va dori electoratul din punctul de vedere al profilului de preşedinte”.

Călin Abrudan, preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale a PNL Arad „Ne vom întâlni cu cei de la PDL Arad pentru a ne pune la punct punctele de vedere şi de a ne stabili o strategie comună. De asemenea este foarte important să ne sincronizăm relaţiile de colaborare”. Este vorba de schimbări de majoritate acolo unde au fost colaborări între PSD şi PNL. Nu este cazul la Consiliul Judeţean Arad şi în cel Municipal, unde există deja majorităţi constituite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.