Un milion de lei, fără TVA, va costa refacerea acoperişului Primăriei Arad. Aceasta este necesară pentru că, atunci cînd plouă mult, apa pătrunde în interior. Chiar în biroul primarului sunt urme lăsate de apa scursă pe pereţi. Explicaţia este aceea că atunci când cad cantităţi mari de precipitaţii sistemul de scurgere de pe acoperiş nu face faţă, inclusiv din cauza mizeriei făcute de porumbei. Se va căuta o soluţie pentru ca jgheaburile de pe acoperiş să poată suporta cantităţile de apă, astfel încât aceasta să se scurgă normal şi să nu mai pătrundă în clădire. Este una dintre priorităţile prezentate de către primarul Călin Bibarţ la prima sa conferinţă de presă în această calitate.

Palatul Cenad, o urgenţă

După cum se ştie, Primăria derulează lucrări de refacere a faţadelor la clădirile care îi aparţin sau la cele în care are o participaţie consistentă. De pildă, încep lucrările la imobilul de pe Bulevardul Revoluţiei Nr. 50, fostul sediu al Protecţiei Consumatorului. Primarul Bibarţ consideră că de urgenţă ar trebui reabilitat Palatul Cenad, în care şi Primăria deţine imobile, dar, deocamdată, nu poate face nimic, pentru că acolo sunt mai mulţi proprietari, de pildă nişte italieni, dar în apartamentele respective nu locuieşte nimeni, iar italienii nu prea sunt de găsit, pentru semnarea unui acord. Se caută de urgenţă o soluţie juridică pentru ca Primăria să se poată implica legal în refacerea faţadei.

Iluminatul ambiental trece pe leduri

Nu mai puţin de 275 de copaci din Arad sunt iluminaţi ambiental, având la bază reflectoare. Becurile vor fi înlocuite cu leduri, numărul aparatelor utilizate va creşte de la 460 la 560, însă chiar şi aşa se va face o economie de 60%. Teii vor fi iluminaţi cu alb cald, iar mestecenii şi ceilalţi copaci, cu alb neutru.

Recomandările redacției