Pentru câteva zile, Tabăra de pictură de la Bata a devenit „Grădina fermecată“

0
284

tabaraBata a găzduit recent – la cunoscuta Pensiune „La Badea Ion“ – a opta ediție a taberei de pictură cu tema „Grădina fermecată“. Despre eveniment, dr. Adrian Sandu, artist visual a făcut o serie de considerații, ca și coordonator de proiect, din care spicuim.
Argument curatorial
„Tabăra de pictură de la Bata s-a constituit ca un eveniment de tip anual şi şi-a propus, prin artiştii pe care îi invită/promovează, să devină unul dintre cele mai importante simpozioane de artă organizate în vestul ţării. În acest sens, ideea simpozionului porneşte de la principiul unităţii prin diversitate (…). Un prim argument al acestui proiect se constituie în posibila întâlnire dintre unii artişti români şi străini, a schimbului de idei şi tehnici, caracteristici esenţiale ale unui simpozion de artă iar al doilea argument (…) îl constituie organizarea unei expoziţii colective, găzduite de secţia de Artă a Complexului Muzeal din Arad.
În final, producţia plastică realizată cu prilejul fiecărei ediţii întregeşte şi completează continuu colecţia patrimoniului cultural al Centrului Cultural Judeţean din Arad.
Deşi acest eveniment nu s-a înscris în categoria acţiunilor ce
s-au derulat în virtutea unei te­matici impuse (…) am ales pentru această a opta ediţie o temă – Grădina fermecată,  sperăm tentantă pentru orice artist contemporan (…). (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.