Pentru un Arad curat, automate de vândut pungi de hârtie

0
114

Preocuparea constantă a administraţiei municipale pentru curăţenia oraşului este mai mult decât cunoscută, tinzând spre celebritate. Unul din motive este faimoasa hotărâre a CLM care impune proprietarilor de animale de companie ca, la scoaterea la plimbare a animalelor, să aibă asupra lor pungi (obligatoriu de hârtie, plasticul alterând probabil aromele), şi sticla de doi litri cu apă (obligatoriu plină, chiar dacă până te prinde poliţistul ai golit-o deja şi-ai lepădat-o creştineşte şi cetăţeneşte la coşul de gunoi). În cazul în care una din dotări lipseşte, nefericitul proprietar de animal de companie  ia amendă cât trei sferturi din leafa lunară.
În acest sens nobil, primarul Gheorghe Falcă a anunţat că la viitoarea rectificare bugetară se vor aloca bani cu care să se cumpere automate care să vândă pungi de hârtie pentru curăţenia în urma animalelor de companie.
Că se vrea curăţenie şi chiar se şi face nu-i deloc rău, dar că amintita hotărâre de CLM este clar îndreptată contra proprietarilor de câini e la fel de clar, fiindcă nici un proprietar de vacă din Arad (şi sunt destui, slavă Domnului, că doar
n-om stârpi vacile din cauza băligilor!),  nu este obligat de CLM să umble după rumegătoare cu tomberonul şi cu butoiul de apă, plus mopul de rigoare. Nici proprietarii de pisici nu fug după felinele proprii cu punga şi cu sticla, şi nici proprietarii de porumbei sau de sticleţi sau de alte vieţuitoare necuvântătoare dar cu mult mai inteligente decât…, decât…
Aşadar se vor da bani pentru automate care vor vinde pungi de hârtie doar proprietarilor de câini (că maimuţe n-au prea mulţi în Arad, dar sunt destule, ba chiar prea multe), la zece bani bucata (zice primarul).
Dacă se va face, atunci să vezi Arad curat, atunci să vezi candidatură la titulatura de Arad, capitală a Europei fără … d-alea de câine, că d-alea de vaci şi de mâţe nu se-atinge nimeni, şi nici automate pentru pungi nu li se cumpără!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.