Percheziţii în Arad şi alte 26 de judeţe: un magazin din Arad a fost închis de ANAF

0
131

În urma unei acţiuni complexe a poliţiştilor de criminalitate economică şi a inspectorilor ANAF, un magazin de pe strada Vasile Goldiş, care vindea produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte, începând de la 15 lei, a fost închis. Patronii au dat afară toţi angajaţii şi au pus sigiliu pe magazin, după ce au fost „vizitaţi” de inspectorii ANAF, joi, în jurul orei 12.00. În momentul în care am ajuns la faţa locului, la intrare scria „Închis-Inventar”. Am procedat să facem poze magazinului şi autospecialei ANAF, parcată lângă magazin, iar în momentul în care o vânzătoare a ieşit, patroana i-a făcut semn să nu spună nimic.  „Cei de la ANAF au închis magazinul. Ne-au dat afară şi au pus sigiliu pe magazin”, a spus vânzătoarea.

Percheziţiile sunt efectuate în Bucureşti şi alte 27 de judeţe. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, desfășoară la această oră  o acțiune complexă cu 205 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Suceava,Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, fiind vizate mai multe persoane şi societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, firmele vizate în anchetă vindeau articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte în magazine de tip „orice produs la 15 lei”.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că, în perioada 01.01.2014 – 31.10.2015, reprezentanții legali ai unor societăți comerciale cu sediul în municipiul București și județul Ilfov și puncte de lucru deschise în mai multe județe din țară, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, fie prin omisiunea înregistrării contabile şi declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum şi prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii ce nu reflectă operaţiuni reale.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 75 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmând a fi efectuate la sediul D.G.P.M.B.. Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 6.000.000 lei. Activităţile au fost sprijinite de A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă, inspectorii fiscali din cadrul acestei instituţii participând alături de organele de cercetare penală la efectuarea percheziţiilor şi a controalelor fiscale la punctele de lucru aparţinând societăţilor comerciale implicate în activităţile evazioniste.

Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Bucureşti, din cadrul I.G.P.R.. Acțiunea se înscrie în planul de măsuri al M.A.I. pentru asigurarea unui climat de liniște publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.