farad[1]

Peste 1.000 de persoane au participat, zilele trecute, la prima ediţie a Festivalului de film documentar de la Arad, fARAD, organizatorii susţinând că deja au început să gândească ediţia de anul viitor a acestui eveniment.

Mona Nicoară, directorul artistic al festivalului, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă că la unele proiecţii-eveniment sala cinematografului “Arta”, redeschis după ce a fost modernizat de municipalitate, sala a fost plină.

“Suntem încântaţi de faptul că festivalul a fost bine primit de public, având în vedere că a fost o ediţie-pilot. În Arad şi în judeţele din vestul ţării nu a mai fost organizat un astfel de festival, prin urmare, pentru organizatori a fost un pariu riscant. Ni s-a dovedit că putem creşte acest festival. La ediţia de anul viitor ne vom face planurile în funcţie de ce a mers şi nu a mers”, a precizat Mona Nicoară.

Aceasta a mai adăugat că, la unele proiecţii-eveniment, cum ar fi cele ale Kinema Ikon sala a fost plină, iar o prezenţă emoţionantă la festival a fost cea a revoluţionarilor arădeni, printre care actorul Valentin Voicilă, la proiecţia filmului “Timişoara. Decembrie 1989”.

“Am văzut persoane care au stat la toate proiecţiile din cele două zile, am văzut public de vârste diverse, am văzut tineri în sală”, a mai spus Mona Nicoară.

Mona Nicoară a mai spus că a început să se gândească la ediţia de anul viitor a festivalului, care, va aduce în faţa publicului un program mai uşor, mai dinamic, fără greutate politică şi care va aduce la Arad filme documentare din 2013-2014.

Prima ediţie a Festivalului de film documentar fARAD a avut loc, sâmbătă şi duminică, la cinematograful “Arta” din Arad.

Tema primei ediţii a festivalului, care s-a desfăşurat odată cu evenimentele dedicate aniversării a 25 de ani de la caderea comunismului a fost Revoluţia – o tema pe care filmele prezentate au explorat-o la nivel naţional şi internaţional.

Recomandările redacției