Peste 3.400 de articole pirotehnice şi 50 de cutii de petarde confiscate de poliţişti

0
488

În perioada 29-31 decembrie 2018, în baza planului de acţiune „Foc de Artificii”, desfăşurat în perioada sărbătorilor de iarnă 2018-2019, în scopul verificării legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice, poliţiştii arădeni au depistat mai mulţi bărbaţi care comercializau fără drept articole pirotehnice.

​Astfel, într-o piaţă din municipiul Arad, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase au depistat un bărbat de 42 de ani, în timp ce oferea spre comercializare 1.610 articole pirotehnice (artificii şi petarde) fără a fi autorizat. Aceiaşi poliţişti au depistat în flagrant: pe raza localităţii Șofronea, un bărbat din Sânmartin, în timp ce transporta cu un autoturism 963 articole pirotehice (baterii artificii) destinate comercializării, iar pe raza localităţii Șagu, un bărbat din Neudorf, în timp ce transporta cu un autoturism 315 articole pirotehice (baterii artificii) destinate comercializării, fără a fi autorizaţi.

​De asemenea, pe raza localităţii Pilu, poliţiştii S.A.E.S.P. împreună cu cei ai oraşului Chișineu Criș au depistat un bărbat de 30 de ani, din Pilu, în timp ce oferea spre comercializare 240 petarde şi 2 artificii fără drept.

​Într-o piaţă tot din municipiu, poliţiştii Secţiei nr. 1 Vlaicu au depistat un bărbat de 28 de ani, în timp ce oferea spre vânzare trecătorilor 302 articole pirotehnice.

​Pe strada Gheorghe Popa de Teiuş, în trafic, Poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat un bărbat de 36 de ani din Arad, în timp ce transporta cu un autoturism 36 de cutii de petarde de diferite mărci şi 6 artificii, fără a deţine acest drept. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că întreaga cantitate de articole pirotehnice ar fi urmat să fie comercializată într-o piaţă din municipiu.
​Poliţiştii aceluiaşi birou au mai depistat pe strada Mucius Scaevola din municipiu, un bărbat de 59 de ani care oferea spre comercializare 14 cutii de petarde şi 12 artificii, fără drept.

​Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost indisponibilizată în vederea confiscării.
​Cei în cauză sunt cercetaţi de poliţişti pentru efectuarea de operaţiuni pirotehnice fără drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.