Peste 40.000 de oameni în aproape 50 de localități fără curent electric, din cauza ninsorii

0
481

UPDATE3:  Situația în județul Arad, de luni, ora 12.00, este următoarea: sunt 10.802 arădeni care nu au curent în 28 de localități parțial sau total nealimentate, în vreme ce liniile aeriene de medie tensiune afectate sunt 17. Localitățile în care există încă locuințe nealimentate cu energie electrică sunt: Bata, Birchiș, Săvârșin, Vărădia de Mureș, Bârzava, Conop, Ususău, Archiș, Tauț, Târnova, Șilindia, Șiștarovăț, Vârfurile, Brazii, Dieci, Gurahonț, Hălmăgel, Hălmagiu, Beliu, Cermei, Craiva, Lipova, Pecica, Șicula, Zăbrani și Sintea Mare. Potrivit Enel, localitatea Cil este afectată complet de avaria la liniile electrice.

 

UPDATE2: Duminică, la ora 22.00, nu mai puțin de 11.743 de arădeni erau încă în beznă în 32 de localități parțial sau total nealimentare. Liniile de medie tensiune afectate sunt 20, spun reprezentanții Enel Banat.

 

UPDATE: În aceste momente, se efectuează control cu o echipă a companiei la o linie de medie tensiune, în zona Vârfuri-Sebiș. Totodată, se lucrează la rețeaua electrică din zona Lipova-CFR Vărădia. Stațiile de medie tensiune nealimentate total sau parțial sunt în număr de 27, iar arădenii afectați, la ora 14.00, sunt în număr de 37.115.

Nici mai mult nici mai puțin de 47 de localități din județul Arad sunt nealimentate sau parțial nealimentate cu energie electrică. Numărul arădenilor afectați este de 42.138, potrivit unui raport ENEL. Rețelele electrice au fost afectate de condițiile meteorologice, începând de sâmbătă. Duminică, problema numeroaselor întreruperi de curent persistă în zeci de localități și în unele zone liniile de curent au rămas „înghețate”.

Duminică, la ora 10.00, localitățile parțial nealimentate în zonele afectate sunt:

Ineu

Chișineu Cris

Lipova

Pâncota

Sebiș

Almaș

Archiș

Bata

Beliu

Birchiș

Bârsa

Bârzava

Brazii

Buteni

Cermei, Chisindia

Conop

Craiva

Dieci

Ususău

Gurahonț

Hălmagiu

Hălmagel

Hășmas

Moneasa

Mîsca

Păuliș

Pecica

 

Petriș

Pleșcuța

Săvârșin, Seleuș, Șagu

Șepreuș

Șicula

Șilindia

Șiria

Șiștarovăț

Tauț

Târnova

Vărădia de Mureș

Vârfurile, Vinga

Zăbrani

Zărand

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.