Peste 800.000 de lei, investiți de CJA în aparatură pentru boli oncologice

0
224

De curând, administrația județeană a anunțat că va investi 826.000 de lei, aparatură medicală performantă pentru secţiile de Gastroenterologie şi Terapie Intensivă, de la Spitalul Clinic Judeţean Arad. Reprezentanții Consiliului Județean susțin că, tabăra PSD din CJA nu a fost de acord cu alocarea banilor. „Inexplicabil, consilierii judeţeni PSD Arad au votat împotriva acestui proiect, deşi arădenii au foarte mare nevoie de aparatură modernă la spital. Astfel, nu doar că Ministerul Sănătăţii nu alocă niciun leu Spitalului Judeţean Arad şi nu alocă Aradului nici aparatură medicală modernă, iată că nici consilierii judeţeni PSD Arad nu sunt de acord să se cumpere aparatură pentru Spitalul Judeţean. Tot ei au votat şi împotriva cumpărării aparatului RMN, anul trecut. Repet, este absolut inexplicabil, o ruşine pentru cei de la PSD Arad şi o jignire pentru arădeni”, a susținut Corina Crişan, medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi consilier judeţean PNL Arad.
Banii, din excedentul bugetar
De asemenea, CJA a mai propus alocarea de bani pentru un videocolonoscop şi un videogastroscop, pentru secţia clinică Gastroenterologie, întrucât aparatura veche nu mai putea fi folosită. Suma investită este repartizată din plusul anilor precedenţi. „Iată de ce este bine că avem o rezervă, pe care o putem folosi la nevoie, aşa cum se întâmplă acum! Dacă nu dispuneam de banii aceştia, arădenii ar fi trebuit să facă aceste analize în alte judeţe. Ne-am propus să dezvoltăm sănătatea publică arădeană, de aceea continuăm să investim în spital. Cu această aparatură intervenim într-un domeniu foarte sensibil, pentru că numărul cancerelor abdominale, de intestin sau de colon este foarte mare în judeţul nostru. Conducem într-o statistică naţională la îmbolnăvirile de cancer, iar această investiţie poate fi de folos în depistarea precoce a bolii, când încă se mai poate interveni chirurgical cu o rată de succes crescută”, a spus Iustin Cionca.
Alte dotări importante pe care CJA le va asigura din banii din excedentul bugetar sunt: patru bucăţi de aparat de ventilaţie pentru Anestezie Terapie Intensivă; un aparat de ventilaţie mecanică adulţi pentru Anestezie Terapie Intensivă; 12 injectomate; un dozimetru de arie – la Secţia de Radiologie, necesar pentru măsurătorile dozimetrice ale aparatelor RX din cadrul Laboratorului de Radiologie și un aparat pentru determinarea grupelor de sânge şi RH la Anestezie Terapie Intensivă 2. De asemenea, se vor cumpăra şase monitoare pentru funcţii vitale la Anestezie Terapie Intensivă 3, destinată pacienților în stare critică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.