Peste o mie de iubitori de artă creștină, la Complexul Muzeal

0
220

O expoziție de artă cu simbolistică creștină poate fi văzută la Complexul Muzeal. Este semnată Silviu Oravitzan, nume de referință pentru arta românească. Expoziția a fost vizitată de peste 1.000 iubitori de artă din Arad și Timișoara. „Arădeni, mulți vizitatori din Timișoara, turiști din țară și străinătate (Franța, Germania, Austria, Spania, Israel, Me­xic) au interpretat simbolurile artei lui Oravitzan juxtapuse, de astă dată, în relația Lumină – jertfă/sacrificiu. Cu prilejul expoziției, Complexul Muzeal Arad, cu suportul financiar al Consiliului Județean Arad, a editat un album de artă realizat în condiții grafice deosebite”, susține dr. Adriana Pantazi, curatorul expoziției, istoric în cadrul Complexului Muzeal Arad.
Silviu Oravitzan a dezvoltat un concept unitar, centrat asupra simbolisticii creștine: Cruce, Centru, Lumină. De mai bine de treizeci de ani, aceste teme majore ale creației sale sunt interpretate prin mijlocirea diferitelor medii de expresie (desen, pictură, sculptură), fiind prezentate pu­blicului în spații laice (Palais des Arts – Marsilia, The National Museum of Catholic Art and History – New-York, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Timi­șoara, Espace Saint-Exupery – Paris, Institutul Cultural Român – Viena, Muzeul Național Brukenthal, Palatul Palffy – Viena, Muzeul Țăranului Român, Palatul Mogo­șoaia, Muzeul Național al Banatului) și sacre (sculptură în lemn la reședința din Mănăstirea Nicula a Mitropolitului Barto­lomeu al Clujului, iconostasul din biserica Schimbarea la Față din Cluj-Napoca).
Expoziția a fost vizitată și de turiști din Franța, Germania, Austria, Spania, Israel, Mexic. Mai poate fi admirată la Arad, până pe 29 iulie.
(S.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.