Peste opt sute de situații de urgență în februarie

0
243

În luna februarie, Centrul Operaţional Judeţean prin Compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat al ISU Arad a recepţionat 864 apeluri în sistemul unic 112.

Din cele 864 apeluri, 802 au fost situații de urgență la care a fost necesară intervenția subunităților ISU Arad sau a serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Pompierii militari arădeni au intervenit pentru stingerea unui număr de 95 incendii, au fost desfășurate 6 operațiuni pentru descarcerarea persoanelor, 2 misiuni asanare muniție, 14 misiuni asistență persoane, au fost asigurate măsuri la 2 evenimente publice de amploare care pot genera situații de urgență și s-au mai executat alte 17 misiuni de diferite tipuri.

Echipajele de prim ajutor SMURD au intervenit în 598 cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru 82 copii și 543 adulți.

În 15 cazuri echipajele au fost întoarse din drum, în 22 cazuri în momentul sosirii echipajelor nu a mai fost necesară intervenţia iar într-un caz alertele au fost false.

Pentru testarea şi îmbunătăţirea capacităţii de conducere, coordonare şi desfăşurare a intervenţiei au fost executate 9 exerciţii cu forţe şi mijloace în teren iar pentru o mai bună cunoaştere a obiectivelor, căilor de acces şi a surselor de alimentare cu apă subunităţile au executat 15 recunoaşteri în obiective din raioanele de intervenţie.

Repartizate pe subunităţii intervenţiile s-au desfăşurat astfel: Detaşamentul de Pompieri Arad – 417; Detaşamentul de Pompieri Ineu – 146; Detaşamentul de Pompieri Sebiş – 77; Secţia de Pompieri Bârzava – 52.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din județul Arad au intervenit singure pentru stingerea unui număr de 18 incendii iar SVSU Nădlac a desfășurat 92 misiuni de tip SMURD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.